AcasăPoliticaCiolacu, anunț de ultimă oră: „Am reușit să scădem inflația la 5.9%...

Ciolacu, anunț de ultimă oră: „Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la…”

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de ultimă oră cu privire la scăderea inflației. Totul, după ce Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat noile cifre.

Premierul susține că au reușit să scadă inflația la 5,9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării. Și anunță că Guvernul va continua pe aceeași direcție, în așa fel încât să ducă rata inflației sub 5% până la finalul anului.

„Am reușit să scădem inflația la 5.9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării!

Este una dintre promisiunile cele mai importante făcute românilor pe care o îndeplinim! Datele oficiale arată clar că acolo unde am intervenit prin plafonare, adică la alimentele de bază, energie și gaze, se înregistrează cele mai mari scăderi”, a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook făcută marți, 14 mai.

Ciolacu: Vom continua pe această direcție

Șeful Guvernului precizează că scăderea inflației înseamnă protejarea puterii de cumpărare a românilor.

„Asta demonstrează că am acționat corect și vom continua pe această direcție ca să ducem inflația sub 5% până la finalul anului, așa cum ne-am propus.

Pentru că scăderea inflației înseamnă protejarea puterii de cumpărare a românilor, unul dintre principalele obiective ale acestei guvernări”, a mai transmis Ciolacu.

Rata anuală a inflației a coborât în aprilie la 5,9%, față de 6,6% în martie şi 7,2% în februarie.

„Indicele preţurilor de consum în luna aprilie 2024 comparativ cu luna martie 2024 a fost 100,08%. Rata inflaţiei de la începutul anului (aprilie 2024 comparativ cu decembrie 2023) a fost 2,4%. Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2024 comparativ cu luna aprilie 2023 a fost 5,9%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (mai 2023 – aprilie 2024) faţă de precedentele 12 luni (mai 2022 – aprilie 2023) a fost 8,1%”, arată datele INS comunicate marți.

author avatar
Andrei Coman
132 afisari

4 COMENTARII

  1. Mergi la magazin Ciolacule cu 100 de lei de vezi cumperi cu 5,8 % mai putin fata de data precedenta. Dupa alegeri vine apocalipsa acum nu stiu cum sa mai minta si sa falsifice rapoartele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger