Cauta

NOUA YALTA: SPIONII SIE și DGIA, VÂNDUȚI de ucrainenii HUR MOU!

România lui Iohannis, bună doar să ajute Ucraina, nu și la reconstrucție...

Pentru una din puținele dăți din istoria sa, statul român și-a asumat pe deplin angajamentele internaționale ce îi revin din statutul de membru al Alianței Nord – Atlantice. Și chiar mai mult decât atât! România apelând la un efort logistic, financiar, politic și chiar emoțional fără precedent pentru a sprijini un popor de care, totuși, nu ne leagă cine știe ce afinități istorice.

Le am primit refugiații le am exportat cerealele Tot degeaba

Iar poziționarea principalilor factori politici, ai serviciilor secrete, societății civile și mai ales a opiniei publice din România este una mai mult decât salutară. Mai ales că mașinăria guvernamentală pusă în slujba Ucrainei vecine – dar nu și prietene sau aliată! – a funcționat și continuă să meargă ca unsă… Chiar și acum, când se fac șapte luni de la invazia rusă și reacția imediată a autorităților de la București.

Un ”Mulțumesc” și două decorații…

Cu toate că, în toate aceste aproape șapte luni, etnicii români nu au primit nici măcar unul dintre drepturile pe care le-ar avea în orice alt stat european, fie el membru al UE sau nu! Iar zeci de mii de auto-recenzați refugiați ucraineni continuă să se opună invadatorilor ruși doar din mall-urile marilor orașe românești, fără a anunța că, gata, sunt gata să se întoarcă la casele lor care nu au mai fost bombardate de luni bune de zile… Singurele gesturi cel puțin oficiale de recunoștință ale liderilor statului ucrainean fiind, ce este drept, un și ăla scrâșnit ”Mulțumesc” adresat de președintele vedetă Volodimir Zelenski și decorarea a doi politicieni români. Din motive încă de neînțeles și neexplicate până acum, decorații fiind comisarul european al Transporturilor, Adina Vălean și ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu. Adică unul de la Partidul Național Liberal și unul de la Partidul Social Democrat, parcă să nu se supere nimeni…

Polonia, da! România, nu!

De departe însă, solidaritatea românească s-a dovedit cea mai pregnantă în cazul eforturilor financiare și logistice chiar demne de remarcat depuse pentru crearea și asigurarea culoarelor de export pentru cerealele ucrainene. Chiar și după ce s-a dovedit că aceste cereale ajung nu la muritorii de foame, ci doar în cele mai bogate state occidentale. Acolo de unde sunt… importate de o Românie care le asigură gratis tranzitul inițial! Și în defavoarea fermierilor români sacrificați pe ”altarul solidarității” față de o Ucraină care, să nu uităm, are cea mai mare suprafață agricolă deținută de către companii ”Made in China”! Iar pentru blocarea propriilor exporturi de cereale pentru asigurarea celor ucrainene, statul român nu a cerut nimic oficial în schimb. Ci doar a bătut niște ”apropouri” timide, pe canale guvernamentale, cu privire la ”așteptările” statului român de a fi invitat să participe la efortul internațional de reconstrucție a economiei și infrastructurii ucrainene, după finalizarea sau barem ”înghețarea” conflictului militar. Guvernul de la București putând însă aștepta mult și bine…

Șefii SZRU Bukhariev și Kondratyuk foto jos au informat SUA despre românii racolați de GRU

Pentru că, într-o discreție deja operativă, la Kiev tocmai ce a avut loc, zilele trecute, ”Noua Yalta”! Zeci de diplomați, analiști militari și financiari, politicieni, economiști și CEO ai unor importante companii din SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia și Letonia participând la strict securizata Conferință Yalta European Strategy – YES! Astfel că, la subsolul unui hotel din Kiev, deja s-a stabilit, ”pe șervețel” și ”noaptea, ca hoții”, statele aliate care se vor înfrupta din efortul financiar internațional pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei. România pur și simplu nefiind invitată la ”marea împărțeală” de la ”Noua Yalta”! Acolo unde, bineînțeles, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie și-au luat ”partea leului”. În timp ce Germania va reprezenta interesele proprii și ale statelor vest – europene iar Letonia țările nordice. În ceea ce privește statele aliate central și est europene, Polonia va urma să participe direct la procesul de reconstrucție. Varșovia procedurizând și ”redistribuirea” subcontractelor refuzate de companiile poloneze!

Mână în mână cu SZRU!

Spre deosebire de anturajul prezidențial al lui Zelenski care formează practic noua clasă politică ucraineană, ”recunoștința” serviciilor secrete de la Kiev a venit sub forma unui adevărat ”pumnal” informativ înfipt în spatele principalelor structuri românești, în frunte cu chiar Serviciul de Informații Externe și Direcția Generală de Informații a Armatei. Structuri asupra cărora s-a abătut, năprasnic, ”perversa HUR MOU”. Discretele, dar atât de eficientele Informații Militare ale Ministerului Apărării de la Kiev- din moment ce au reușit nu doar să  reziste, dar și să întoarcă soarta invaziei ruse – asaltând Agențiile guvernamentale americane cu rapoarte despre ” agenții români identificați ca fiind racolați de Serviciul de Informații Militare al Federației Ruse, GRU”! Cel mai grav fiind faptul că pe listele ”lebedelor negre” trimise de către HUR MOU, prin intermediul Serviciului de Informații Externe al Ucrainei – SZRU se află și numele reale ale mai multor ofițeri români din SIE și mai ales DGIA! Iar cum nimic nu are cum să fie întâmplător în ”lumea bună” de intelligence, HOU MUR ”a avut grijă” să  identifice și să treacă pe lista trimisă la DOD tocmai ”fantomele” serviciilor noastre care documentau, sub ”deplină acoperire”, activitatea GRU în România! Inclusiv ”ilegali” ai ”generalului B.” fiind astfel scoși din joc, stranie coincidență, tocmai când înaintau pe pista unei ”intoxicări” masive a structurilor NATO și mai ales a partenerilor americani nu de către GRU, ci de către serviciile ucrainene!

În raportul înaintat la Washington de către SZRU și bazat pe informațiile HOU MUR existând specificația expresă că ” responsabilă de racolarea ofițerilor superiori români (…) de la (…) și de intensificarea operațiunilor ostile derulate de GRU pe teritoriul României este Direcția de Informații de pe lângă Statul Major al Armatei Ruse – Serviciul de Spionaj al Flotei Ruse din Crimeea. (…) Direcția de Informații a Flotei Ruse de la Marea Neagră se ocupă de culegerea de informații detaliate despre obiectivele militare și economice ale României. Unități din cadrul Direcției cu sediul operativ pe teritoriul ucrainean se ocupă exclusiv de îndeplinirea acestor misiuni de spionaj militar pe teritoriul României. Direcția venind în sprijinul rețelei operative de agenți pe care GRU o are deja în România și care și-a intensificat semnificativ activitatea în ultima vreme, mai ales în sectoarele(…)”.

Îngrijorarea structurilor contrainformative românești care au rezistat până acum cu stoicism ”cântecului de lebădă” al HOU MUR pentru atragerea țării noastre în internaționalizarea conflictului ucrainean prin implicarea militară a unui stat membru NATO fiind cu atât mai mare cu cât o altă ”coincidență uluitoare” poate indica direct ”vinderea” spionilor români! Pentru că, pur și simplu, ofițerii români ”pe deplin acoperiți” trecuți pe lista HOU MUR – SZRU trimisă la Washington sunt tocmai cei care au documentat, înainte de începerea invaziei ruse, activitățile de spionaj militar efectuate pe teritoriul României de către doi agenți cu acoperire diplomatică din cadrul Ambasadei Ucrainei la București! Operațiune finalizată cu succes, prin expulzarea celor doi diplomați ucraineni documentați ca fiind spioni HOU MUR tocmai de către ofițerii români ”turnați” acum la Washington cum că la rândul lor ar fi agenți GRU…

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version