Cauta

NATO i-a retras avizul de securitate lui Geoană!

mircea geoana

Mircea Mircea Geoană își încearcă din nou norocul?! Ce a declarat despre candidatura la prezidențiale

”Prostănacul” a comis-o din nou! Și rău de tot de această dată! Din moment ce, fapt fără precedent în istoria celei mai puternice alianțe militare a lumii, ”protecția internă” din cadrul NATO a declanșat de urgență procedurile de reeavaluare a avizelor de securitate pentru Mircea Geoană! Adică nimeni altul decât secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice!

O dezamăgește iar pe Mihaela dragostea mea

Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, în acest moment Mircea Geoană nu mai are ”security clearance ” necesar pentru a participa și reprezenta NATO la diverse întâlniri strategice de cel mai înalt nivel! Astfel că la orizont se prefigurează un scandal diplomatic fără precedent, chiar dacă la acest nivel cutuma prevede ”retragerea de bună voie” a celor ale căror autorizații de securitate au fost retrase sau sunt suspendate pe o perioadă ”nedeterminată”. Și drept urmare, mult mai curând decât se așteaptă unii, ”președintele de o noapte” ar putea juca rolul lui ”Dragă Stolo” și chiar să își anunțe singur retragerea din postura de secretar general al NATO. Totul după ce nici măcar acum bună parte a românilor nu și-au revenit și nu au găsit încă răspuns la întrebarea cum de tocmai Mircea Geoană a ajuns ”numărul doi” al celei mai puternice organizații mondiale.

Înlocuit de Stoltenberg la Berlin!

Iar după cum susțin sursele noastre, prima lovitură pe care Mircea Geoană a încasat-o din plin a fost chiar zilele acestea, când românului i-a fost retrasă onoarea de a reprezenta NATO la Reuniunea informală a miniștrilor  Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Astfel că în locul său Alianța Nord – Atlantică a fost reprezentată la Berlin de ”rezerva de lux” Jens Stoltenberg! Adică tocmai conducătorul Alianței!

Jens Stoltenberg a preluat agenda publică a adjunctului său

Asta cu toate că nu mai este un secret de mult și pentru nimeni din lumea bună a diplomației internaționale că NATO nu vede cu ochi buni astfel de inițiative precum reuniunile miniștrilor apărării din statele UE, acolo unde ”binomul” franco-german continuă să dea mari bătăi de cap hegemoniei declarate a americanilor asupra activității NATO. Astfel că la evenimente precum cel de la Berlin din chiar zielele acestea NATO obișnuia să își trimită doar secretarul general adjunct. Dar iată că Geoană ”a fost dat jos din avionul de Berlin”, ceea ce spune multe despre problemele pe care românul le are deja la vârful NATO. Acolo unde a ajuns doar pentru că la acel moment că a fost cea mai la îndemână ”soluție de compromis” între marii jucători strategici din cadrul Alianței Nord- Atlantice.

Se știa! Și atunci, de ce acum…?

Acum nimeni nu este chiar atât de naiv încât să își închipuie că la nivelul celei mai puternice alianțe militare a lumii Mircea Geoană nu a fost verificat ”la sînge” înainte de a primi încă surprinzătoarea numire ca și secretar general adjunct. Astfel că la NATO se știau încă de la nominalizare eventualele ”derapaje” ale lui Mircea Geoană! Și atunci de ce l-au mai numit totuși? Dar marea ciudățenie rămâne mai ales de ce a devenit Mircea Geoană ”nefrecventabil” tocmai acum? Întrebări la care este greu de crezut că se vor afla vreodată cu adevărat răspunsurile… Cert fiind doar că, odată cu lăsarea internațională din brațe a lui Mircea Geoană, acesta va avea mari probleme. Și așa cum se întâmplă de obicei, excesul de zel i se poate dovedi fatal tocmai în România natală… Acolo unde frustrarea celor care l-au documentat atâta amar de vreme, fără a putea însă să se și atingă de el fiind încă una feroce.

Băgat la ”baiț”

Astfel că omul care până acum câteva săptămâni încă își umfla mușchii la mulți grei ai planetei, beneficiind din plin de statutul de ”numărul doi” al NATO se află el însuși acum în situația unui biet ”mușchiuleț” ținut ”la baiț, la fezandat”… Cel puțin până ce va fi finalizată ancheta internă declanșată la nivelul NATO. Și pe perioada căreia Mircea Geoană nu mai are obligatoria aprobare ”security clearance”, ceea ce înseamnă implicit că nu va putea reprezenta NATO nici la alte evenimente internaționale de anvergură. Oficialii Alianței urmând ca în zilele următoare să refacă ”agenda” încă secretarului general adjunct, Mircea Geoană.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version