Cauta

Manevre de miliarde la vanzarea industriei de armament

In urma dezvaluirilor prezentate in exclusivitate de catre ziarul nostru cu privire la decizia politica de a se privatiza, la cererea unor parteneri externi considerati strategici, intreaga industrie de armament a tarii noastre, la Palatul Victoria s-a luat o decizie socanta.

Informarile care atrageau atentia asupra sabotarii operatiunii de lansare a modelului romanesc de TAB -TBT 8X8

Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, artizanii acestei surprinzatoare miscari economice au dat ordin celor responsabili cu intocmirea interfatei legale a tranzactiei ca pana cel tarziu in luna mai sa fie gata caietele de sarcini pentru privatizarea ROMARM si ROMTEHNICA. Iar decizia de accelerare a pregatirii licitatiilor a fost luata tocmai in urma acestor „scapari” de informatii din „National”. Mai ales ca, atat la nivelul liderilor politici ai coalitiei de guvernamant, cat si al structurilor abilitate in domeniul sigurantei nationale, au fost depuse informari alarmante ale specialistilor din domeniu cu privire la consecintele „ingroparii” proiectelor nationale din industria de armament.

Marele castigator vine din Israel

Cert este ca puternica campanie externa de lobby exercitata asupra autoritatilor de la Bucuresti pare sa fi avut efectul scontat, asa ca, dupa ani de indarjita opoztitie a serviciilor de informatii romanesti, ROMARM si ROMTEHNICA vor fi scoase pe taraba. Iar favoriti pentru preluarea celei mai mari parti din cele doua companii de stat sunt israelienii, in timp ce competitorii americani se vor multumi doar cu vreo doua-trei fabrici de mai mica valoare. Insa o miza aparte a viitoarei tranzactii o reprezinta si „felia” care va ramane in proprietatea statului roman si care va trece, sub forma unei agentii nationale, in subordinea directa a Cancelariei premierului.

Sabotaj intern?

Insa opozantii acestei cedari surprinzatoare a Guvernului roman in fata presiunilor extrene se tem de ce poate fi mai rau, existand chiar suspiciuni privind o posbila operatiune de sabotaj intern a productiei autohtone de armament, care ar fi avut drept scop fortarea unei falimentari a celor mai rentabile proiecte industriale. Astfel, intr-o informare adresata factorilor de decizie si intrata si in posesia noastra, se atrage atentia asupra unei „decapitari” a specialistilor ROMARM, efectuata sub forma retragerii pe banda rulanta a certificatelor ORNISS tuturor celor implicati in derularea unor proiecte internationale strategice. Astfel ca, tocmai cand Romania se afla in pline tratative de vanzare a transportoarelor blindate romanesti SAUR in America de Sud si Orient si realizarea unor fabrici in Irak, Azerbaidjan si Arabia Saudita, partea romana a ramas fara reprezentanti la masa negocierilor.

Bulversari pe piata mondiala

Insa marea lovitura pregatita cu minutiozitate de catre expertii romani era finalizarea si lansarea transportorului blindat „TBT 8X8”, pentru care exista finantare chiar si in eventualitatea retragerii sustinerii MApN. Si despre care structurile romanesti apreciau ca „va provoca o serie de bulversari pe piata mondiala de profil”, datorita raportului extrem de profitabil dintre pretul redus  de productie si eficienta vehiculului militar. Dar, din nou, s-a spus „pas” acestui proiect avansat, care putea asigura cel putin supravietuirea industriei de armament romanesti multi ani de acum inainte.

Mine de aur

Un alt motiv de ingrijorare al structurilor de informatii o reprezinta informatia ca noii proprietari ai ROMARM vor recurge la inchiderea, sub diverse pretexte, a celor mai importante unitati romanesti, lasand sa functioneze doar fabricile de producere a munitiei, in special a cartuselor de diverse dimensiuni. Si sa nu uitam ca  toate fabricile militare dispun de suprafete uriase de teren  care beneficiaza de o infrastructura de invidiat, fiind vorba inclusiv de poligoane de incercare a tancurilor sau rachetelor. Iar cele cateva sute de hectare care ar putea fi astfel  lesne „eliberate” reprezinta o miza uriasa pentru dezvoltatorii imobiliari internationali. Ceea ce ar si putea explica disperarea cu care se da „la export” o intreaga ramura industriala care continua sa fie extrem de apreciata pe piete sensibile precum cele din Orient, Asia sau America Latina.

Dan Tache

Banii lui Tache

Pana cand israelienii sa intre in posesia ROMARM, eliminandu-si astfel din start cel mai puternic competitor din aceasta zona de lume, compania de stat este condusa de Dan Tache, omul numit de liberali cu acceptul PSD. Este vorba despre fostul director al fabricii de armament CARFIL din Brasov, care a ajuns „vedeta” dupa ce unitatea pe care o conducea a fost sparta in repetate randuri de borfasi de duzina. Iar la ultima lovitura acestia au patruns chiar in biroul directorului, de unde au furat toti banii gasiti in seiful metalic. Suma neprecizata, despre care insa Dan Tache a declarat anchetatorilor ca nu apartineau fabricii, ci erau banii lui personali…

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version