Cauta

Lui Ioan Niculae i se trage sfarsitul de la „Boticut”, alcool si tutun!

Dupa principiul unde dai si unde crapa, desi este cercetat in nenumarate anchete grele, cel mai bogat roman a ajuns dupa gratii in urma dosarului de la care se astepta cel mai putin. Si chiar daca beleaua i se trage de la Mircea Geoana, a carei campanie electorala a sponsorizat-o, se pare ca sfarsitul imperiului financiar al lui Ioan Niculae va veni din cu totul alte motive.

Ioan Niculae este vizat de catre procurori in tot mai multe dosare

Pentru ca, la mare concurenta, procurorii de la DIICOT si cei de la DNA deschid noi dosare pe numele miliardarului. Desigur, ca de obicei, procurorii anticoruptie par sa fi luat in ultimele zile un avans serios, mai ales dupa ce au beneficiat de sprijinul informativ al miliardarului Dorin Cocos, cel care l-a turnat la greu pe patronul INTERAGRO. In paralel, avanseaza si ancheta cu privire la amanta lui Ioan Niculae, supranumita „Boticut”, si care este banuita ca a tras sume uriase de bani de sub sechestrul asigurator pus de procurori firmelor lui Niculae. Dar, mai nou, se cerceteaza intens si pistele privind un posibil trafic cu tutun si alcool comis de miliardar, cu sprijinul unor inalti functionari.

Vanzatoare de magazin

Amanta Nicoleta Tomcea „Boticut” este suspecta ca l-a ajutat pe miliardar sa-si scape averea de sechestrul asigurator

Simtindu-se incoltit de catre procurori, Ioan Niculae a decis sa-si puna averea la adapost. Asa ca, in documentele oficiale  si-a trecut averea pe numele amantei. Care oricum, de ceva vreme, conducea de facto imperiul financiar al miliardarului. Astfel se face ca fosta vanzatoare de magazin Nicoleta Tomcea, cunoscuta de catre apropiati si drept „Boticut”, s-a trezit peste noapte una dintre cele mai bogate femei din Romania, primind imobile de lux si terenuri valoroase in mai multe zone, dar si actiuni la cele mai profitabile societati din imperiul lui Ioan Niculae. De altfel, omul de afaceri si-a convins pana si sotia, Domnita Niculae, sa semneze in fata notarului ca-si cedeaza averea comuna catre amanta sotului, ambitioasa „Boticut”. Marea problema este insa ca mutarea este considerata de catre procurori drept una ilegala, ea survenind la scurt timp dupa ce acestia apucasera sa obtina impunerea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Niculae. Astfel ca acum Ioan Niculae este  coleg de lot intr-un alt dosar atat cu fosta sotie, cat si cu amanta. Si, cum a avut nefericita idee, ca atatia alti politcieni sau miliardari aflati acum in custodia DNA, sa-si amestece si copiii in toate aceste matrapazlacuri, cercetata penal alaturi de membrii insolitului triunghi amoros este si Adina, fiica miliardarului, care a primit o parte din actiunile sociale de la INTERAGRO SA.

Cisterne fantoma

Cisternele cu alcool ale magnatului nu erau niciodata supuse controalelor

De parca nu ar fi avut oricum destule dosare pe cap, Ioan Niculae s-a mai trezit varat intr-unul de catre vechiul sau coleg de combinatii, miliardarul Dorin Cocos. Cel care a facut un denunt minutios cu privire la mita de un milion de euro oferita de catre amicul Niculae pentru ca politicienii de la Putere sa promoveze o Hotarare de Guvern prin care miliardarul sa fie beneficiarul mascat al unor subventii de miliarde de euro pentru ingrasamintele chimice care se produceau doar la combinatul sau. Iar cum Niculae a recurs la aceleasi tertipuri si pentru a beneficia de subventia pentru gaze ieftine, acesta a incercat repetarea „retetei succesului” si cu guvernarea „portocalie”, nu doar cu cea „rosie”. Si tot la sprijinul unor functionari bine pozitionati a recurs Niculae si pentru a-si proteja afacerile cu alcool. Se pare ca printre acestia se aflau inclusiv ofiteri superiori din Politie, care au incercat si reusit stoparea unor anchete declansate de catre comisarii Garzii Financiare. Dupa cum arata informatiile intrate recent in posesia structurilor abilitate, alcoolul era transportat, fara acte legale, in convoaie intregi de TIR-uri. Iar  evaziunea fiscala in acest caz se anunta drept una uriasa, chiar si pentru o tara in care afaceristii arabi au dus la rang de arta traficul ilegal cu alcool.

Unde ajung tigarile ?

Nimeni nu stie unde ajunge tutunul produs pe plantatiile lui Niculae

Dupa ce a scapat din ghearele unei alte anchete privind preluarea afacerii „Tutunul Romanesc”, Ioan Niculae a continuat sa-si extinda influenta in acest domeniu de activitate. Asa ca, in prezent, puhoi de muncitori zilieri muncesc pe plantatiile de tutun detinute de catre miliardar in jurul Zimnicei. Unde are si o performanta fabrica de uscat si tocat tutunul. Insa anchetatorilor le-a atras atentia faptul ca, desi dispune de o flota impresionanta de TIR-uri, Niculae nu transporta tutunul fin, gata pregatit pentru transformarea in tigari de lux cu propriile masini. Practic, nimeni nu stie inca unde dispare acest tutun, si mai ales daca pentru el se platesc toate accizele si taxele impuse de statul roman. Asa ca, intr-o ordine a prioritatilor procurorilor, sfarsitul afacerilor lui Niculae poate proveni de la „Boticut”, alcool si tutun.

Ultimele stiri

  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • Exit mobile version