Cauta

Kovesi are șofer de la SPP în Luxemburg!

După Udrea, și Kovesi are șofer ”acoperit”

Comentariile la lovitura din 26 august, când titram ”Șoc în sistem, SPP lăsat fără paraîndărăt” ridicau o problemă majoră cu care se confruntă de ceva vreme serviciul generalului Lucian Pahonțu. ”Tache, vezi că fac ăștia genocid profesional cu noi conducătorii auto, atâția câți am mai rămas, ne forțează să plecăm, tot mai mulți se retrag, fug de frică să nu le facă manevre dacă refuză”, ” ai mare dreptate, de criza conducătorilor auto se știe de mult, dar acum e mai rău și din ce în ce mai rău” sau ” da, dle Tache ne obligă să facem raport cu 6 luni înainte dacă vrem să ne pensionăm domnul comandant Răducanu, ne încalcă drepturile” sunt doar câteva din comentariile care încercau să tragă un semnal de alarmă. Și asta cu doar câteva zeci de ore înainte ca un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază cu care se deplasa ministrul Lucian Bode să fie implicat într-un accident rutier care a șocat opinia publică. Dar nu și pe președintele Iohannis, ce-i drept…

Astfel că doar presiunea mediatică a făcut ca Parchetul Militar să se autosesizeze. Și în cele din urmă să recunoască public că SPP-ul nu i-a informat pe procurorii militari despre acest incident soldat cu victime, așa cum cere legea. Iar faptul că oamenii lui Pahonțu au încercat din nou să meargă pe burtă este tocmai de teama de a nu ieși la lumină ceea ce atrăgeau atenția proprii sepepiști în comentariile din ”Național”. Și anume că serviciul se confruntă cu o criză acută de conducători auto!

Ca de obicei Pahonțu joacă tot la două capete

Că șoferii cu experiență sunt obligați ilegal să părăsească serviciul, în locul acestora fiind aduși cel mai probabil pe pile tineri fără ”meciuri în picioare” pe teren! Dar mai ales că șoferii sunt pur și simplu ”hăituiți”, se trage pe ei ”ca de câini”, astfel că sunt conducători auto care lucrează singuri la câte un demnitar zi de zi, de dimineața devreme până noaptea târziu. Iar atunci când acel demnitar este plecat în concediu sau în străinătate, șoferul nu are măcar un liber să stea acasă cu familia, ci este repartizat imediat la un alt demnitar, pentru a se mai umple astfel din ”golul” major de personal. Și asta nu este încă nimic față de unul dintre cele mai întunecate secrete pe care le păstrează generalul Lucian Pahonțu și prin care acesta a reușit să se păstreze pe funcție încă din anul 2005!

”Zombie” de la U.M. 0507!

Astfel că atunci când va fi audiat, poate și sepepistul care se afla la volanul mașinii ministrului Bode va spune de fenomenul ” șoferilor zombie” de la U.M. 0507 – Baza de Transport. De cât sunt munciți și de cât sunt presați să ajungă ”mai repede și mai repede” la diverse obiective. Însă oricum ”buboiul” stă să se spargă la garajul SPP, codus de comandantul Răducanu Marius. În timp ce, după cu, bine știu toate cadrele de acolo, un colonel ca Florin Militaru este ținut doar locțiitor. Astfel că dacă tot vor aborda problematica Bazei de Transport a SPP-ului, pocurorii militari ar putea avea și curiozitatea de a afla care a fost temeiul legal pentru care multe cadre au fost pur și simplu forțate de comandantul Marius Răducanu să își facă raport de pensionare cu doar șase luni înainte!

Accidentul lui Bode comis de unul dintre șoferii zombie de la UM 0507

Când legea este cât se poate de clară și prevede ca raportul de pensionare să fie făcut cu un an de zile înainte! Dar asta este situația de la U.M. 0507 –Transport și poate explica în mare măsură și accidentul cu ministrul Bode. Mai ales că atât de mult îi preocupă pe mahării serviciului instruirea profesională a propriilor cadre, încât s-a renunțat până și la cursurile de condus preventiv de la Academia lui Titi Aur. Ceea ce explică multe…

Șoferi ”fără număr” de la Pahonțu!

Însă ”traficul ilegal” cu șoferi către diverși potentați ai zilei pare să fie de multă vreme ”specialitatea casei” pentru șeful SPP. Și să reprezinte chiar ”rețeta succesului” cu care acesta a ținut de scaun de 15 ani. Pentru că nu trebuie uitat că deși Elena Udrea nu mai avea nicio funcție în statul român și deci nici dreptul la servicii din partea SPP, generalul Pahonțu i-a asigurat bună perioadă de vreme doi șoferi, puși exclusiv la dispoziția sa! Și doar dezvăluirile din ”Național” au făcut ca aceștia să fie retrași de urgență și ”ascunși” la Scroviștea, să li se piardă urma.

SPP a renunțat la cursurile de conducere defensivă de la Academia Titi Aur Rezultatele se văd

Astfel că servilismul lui Pahonțu nu trebuie să mai mire pe cineva nici în cazul de azi, în care dezvăluim că Laura Codruța Kovesi are pus la dispzoiție, la Luxemburg, un șofer angajat al Serviciului de Protecție și Pază! Cu toate că este procuror generala al Parchetului European, ci nu demnitar al statului român! La fel ca și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, căruia Pahonțu i-a satisfăcut ”hatârul” de a îl avea aghiotant pe ofițerul SPP, Dragoș Dumitru, nimeni altul decât fiul unui important general SIE! Dar la un moment dat tot va trebui să explice și conducerea SPP care este temeiul legal prin care aceste cadre sunt trimise ”pe persoană fizică” în misiuni externe, unele extrem de bine plătite, pentru a fi la dispoziția unor înalți funcționari ai organismelor internaționale, ci nu ai statului român!

Dar mai ales de ce de exemplu lui Kovesi i-a fost detașat în Luxemburg un șofer cadru al SPP fără organizarea unui minim concurs… Cu toate că în ciuda ”sporurilor” și ”diurnelor” aferente, nici viața acestuia nu este chiar atât de ușoară acolo… Mai ales că, asemenea altor funcționari europeni, se pare că îngrozită de prețurile exorbitante din Luxemburg, acolo unde își are biroul în Turnul B al ansamblului administrativ Kirchberg și Laura Codruța Kovesi preferă să își facă grosul cumpărăturilor personale în alte țări învecinate, unde sunt mult mai ieftine… Asta deși venitul Codruței Kovesi s-a triplat după preluarea conducerii EPPO…

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version