Cauta

Hopa, ia uite cât costă protecția BND!

Spitalizarea lui Navalnîi la Berlin este plătită de Prigojin, șeful mercenarilor lui Putin!

Germania lui Merkel și-a asumat imediat după otrăvirea politicianului rus Alexei Navalnîi dublul rol de acuzator șef al ”Țarului” Vladimir Putin și de protector al principalului opozant al acestuia. Astfel că în timp ce Cancelarul german solicita insistent ”predarea” lui Navalnîi pentru salvarea de la moarte a acestuia, regimul de la Moscova a făcut o mișcare cel puțin surprinzătoare și a acceptat transferul la Berlin.

Astfel că, pe 22 august, Navalnîi a ajuns cu avionul la Spitalul Charite. Unde imediat s-a pus problema asigurării securității personale a opozantului rus, isteria mediatică dând ca ”iminentă” o nouă încercare de asasinat împotriva lui Alexei Navalnîi. Însă partea germană, cea care a cerut oficial transferul medical și-a asumat și protecția acestuia, ceea ce înseamnă implicit că BND-ul german a fost însărcinat cu această afacere, fiind vorba de un cetățean străin. Numai că, surpriză, ”protecția” BND  și ”ospitalitatea” guvernului german costă bani frumoși, nu glumă. Iar ”caritatea” Spitalului ”Charite” a constat în facturarea paralelă cu tratarea pacientului Navalnîi a unei prime tranșe de 13.000 de euro. Germanii neavând nicio ”greață” în a accepta ca plata să fie făcută de către omul de afaceri rus Evgheni Prigojin! Cel care este supus interdicțiilor Uniunii Europene! Și conduce controversata companie de ”omuleți verzi” ai Moscovei, ”Grupul Wagner”. Fiind cunoscut în toată lumea drept ”Bucătarul lui Putin”.

Dar uite că banii nu mai au niciun miros atunci când Germania este ”la primire”, cu tot cu serviciul său secret… Astfel că în timp ce Merkel a luat ”spuma” mediatică declarând doar că medicii spitalului berlinez i-au salvat viața lui Navalnîi și îl vor trata în continuare pe acesta, Prigojin, comandantul mercenarilor lui Putin a declarat că va plăti în continuare și celelalte facturi pe care deja le-a eliberat spitalul unde este ”găzduit” opozantul rus…

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version