Cauta

Guvernul face un nou DNA!

Stirea oficiala ca Ministerul Justitiei solicita suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal tocmai pentru ”inamicul public numarul unu” al actualei guvernari, Directia Nationala Anticoruptie i-a socat pe multi dintre sustinatorii actualei Puteri politice, care deja au inceput sa se lamenteze pe la Centru ca miroase deja a un nou pact de coabitare.

Tudorel Toader miscare strategica

Numai ca, spre linistea aparatului de partid, in teritoriu s-ar fi transmis deja mesaje linistitoare, insotite de asigurarea transanta ca nu este vorba de nicio tradare. Si ca la DNA nu va mai veni niciun procuror in plus, ci doar ofiteri si agenti de politie judiciara sau alt tip de personal auxiliar, tocmai pentru a se strica astfel strategia folosita pana acum de catre magistratii anticoruptie. Despre care se aduna tot mai multe informatii, chiar din interiorul structurii, ca ar fi apelat la ”convocari telefonice de indata”, ridicari de pe strada si descinderi ordonate peste noapte, invocand tocmai lipsa unui personal auxiliar suficient.

Dispar cozile de la DNA

Adica totul era ”pe repede inainte” – desigur, in spetele care prezentau interes maxim! – si procurorii anticoruptie nu mai instrumentau cu anii vreun flagrant ca la carte, ca sa nu mai vorbim barem de trimiterea vreunei citatii, sub jalnica motivatie ca nu sunt destui politisti sau functionari care sa se ocupe de toata aceasta ”birocratie”…

Fara procurori!

Si uite cum principala decodare a mesajului transmis sub forma unui proiect de hotarare deja postat pe site-ul Ministerului Justitiei privind suplimentarea schemei de personal al Directiei Nationale Anticoruptie  cu 90 de posturi de ofiteri si agenti de politie judiciara, 20 de posturi de specialisti si 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate trebuie sa porneasca de la ”cheia” ca nu va mai fi angajat niciun alt procuror anticoruptie fata de cei existenti.

Dosarele nu vor mai putrezi prin instante

Nici macar unul singur! Iar pe langa motivele expuse mai sus,  ”gaselnita” pe care acum incearca sa o dejoace ministrul Tudorel Toader cu lipsa personalului era folosita de ani buni si in tergiversarea dosarelor din instanta, in timp ce suspectii erau tinuti in arest preventiv. Acum, desigur, aceasta suplimentare poate fi privita drept ”partea plina” a paharului doar de catre sustinatorii actualei Puteri politice, in timp ce ”veche agarda” din servicii se poate alerta la randul sau de posibilul ”efect de bumerang” care i-ar putea lovi prin intarirea cu oameni noi a Directiei Nationale Anticoruptie, structura care tocmai ce va trece in alta ”barca” politica…

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version