Cauta

Gruparile lui Oprea si Petrache, razboi de gherila pentru suprematie in Ilfov

Noul an incepe cu o miscare surprinzatoare a sefului ANAF, liberalul „uneperizat” Gelu Diaconu. Acesta a renuntat, fara prea multe explicatii si fara a raporta vreun succes deosebit, la mult trambitata operatiune anti-miliardari, ordonandu-le subalternilor sa intoarca toate tunurile asupra companiilor mijlocii, mici si chiar a PFA-urilor din Ilfov.

Gabriel Oprea l-a „uneperizat” pe seful ANAF, Gelu Diaconu

Desigur, la prima vedere, schimbarea de macaz a celor de la Fisc ar putea fi pusa pe esecul actiunii de verificare a marilor averi si revenirea catre unele „tinte” mai accesibile, cum ar buticarii din Ilfov. Insa, cu toate ca evaziunea fiscala din acest judet este cea mai ridicata din Romania, surprinde totusi ordinul dat de Diaconu, ca toti sefii de structuri din intreaga tara sa asigure efective de inspectori pe care sa-i detaseze pentru isteria controalelor care se va declansa in Ilfov. Regiune care, dupa cum sustin sursele noastre, va deveni practic, in cel mai scurt timp,  teatrul unui adevarat razboi de gherila intre gruparile avandu-i drept lideri de necontestat pe politicienii Gabriel Oprea si Marian Petrache.

Gelu Diaconu

Iar lupta pentru suprematie dintre cei doi ar fi de fapt si „codul” prin care se poate decripta actiunea ANAF.

Razii peste razii

In timp ce DNA-ul Laurei Codruta Kovesi da iama nu doar printre politiceni, dar si printre marii miliardari ai tarii, ANAF-ul nu a reusit inca sa rupa gura targului pe acest segment.

Marian Petrache (foto) a sprijinit numerosi ofiteri „Doi s’un sfert”, ca actualul director general adjunct al DGA, Liviu Croitorescu

Desi, nu cu multa vreme in urma, Gelu Diaconu se jura ca va lua la puricat cei mai importanti 2.000 de bogati din Romania. Numai ca operatiunea pare sa fi murit din fasa, presiunile exercitate de catre potentialele „tinte” ale celor de la Fisc fiind probabil mult prea mare pentru ca sa-i reziste careva. Asa ca inspectorii fiscali si cei de la Antifrauda se vad acum intorsi la „prima lor dragoste”, buticarii si micii comercianti. Pentru ca sefii din tara au fost anuntati ca trebuie sa sustina cu oameni, cat mai multi oameni, raziile care se vor declansa in Ilfov. Iar cum personalul Regiunii Bucuresti – Ilfov nu este suficient pentru asemenea operatiuni de amploare, se vor primi intariri din partea celorlalte structuri teritoriale. Desigur, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, situatia din Ilfov este scapata de mult de sub control, rapoartele secrete ale structurilor de informatii indicand clar ca doua treimi din evaziunea fiscala care se inregistreaza in toata tara are loc in micile localitati din jurul Capitalei.

Directorul general adjunct al DGA, Liviu Croitorescu

Unde, in afara puzderiei de complexuri angro, si-au mutat firmele toti „maharii” din Bucuresti.

Intalniri de taina

Venirea Alinei Gorghiu la sefia PNL pare sa-i fi dat aripi lui Marian Petrache, cel care se umfla in pene ca, de fapt, el s-ar afla la butoanele noului partid liberal. Mai mult chiar, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, „baronul” nu s-a sfiit sa transmita atat propriilor colegi de partid, dar si rivalilor din teritoriu, ca le va rupe capul tuturor celor care i-au pus bete in roate, odata cu venirea PNL-ului la guvernare. Iar la auzul amenintarilor mai mult sau mai putin fatise ale lui Petrache, cel mai tare au luat foc adversarii politici ai acestuia din Ilfov, in frunte cu alesii locali apropiati de actuala coalitie de guvernare pesedisto-uneperista.

Inspectorii Antifrauda, trimisi sa faca „prapad” printre micii comercianti din Ilfov

Care, in cadrul mai multor intalniri de taina organizate cu pretextul Sarbatorilor, s-au lamentat ca degeaba se afla la Putere, ca nu pot misca niciun deget, pe de o parte, de frica de DNA si, pe de alta parte, din cauza discriminarii financiare la care ii supune presedintele Consiliului Judetean, Marian Petrache. Cel suspectat  ca redirectioneaza intreg bugetul catre proprii oameni de casa, dar si ca ofera protectie „refugiatilor” care si-au mutat afacerile din Bucuresti in Ilfov. Iar la doar cateva zile dupa „jalba” disperata a celor din gruparea Oprea, s-ar parea ca acestia au motive de speranta.

Se tine tare

De ani de zile, Marian Petrache si cei din jurul sau par intangibili in fata controalelor declansate de diverse structuri ale statului. De altfel, s-a si creat o adevarata legenda despre legaturile „baronului” liberal cu influente „gasti” din sistem, mai ales la nivelul „Doi s’un sfert”, alimentate si de faze de genul celei in care Petrache l-a impus cu japca pe Liviu Croitorescu, seful contrainformatiilor de la DIPI si actual director general adjunct al DGA, la conducerea politiei ilfovene. Si chiar daca rivalii de moarte Gabriela Firea si Florin Pandele au incercat la randul lor sa-l “faca” pe Petrache, acesta s-a tinut tare. De aceasta data insa, actiunea ANAF il loveste pe presedintele CJ unde il doare cel mai tare. Ramane de vazut insa daca Gelu Diaconu va merge pana la capat cu indeplinirea acestei misiuni sau va juca doar la cacealma. Pentru ca, sa nu uitam, Gelu Diaconu a ajuns la sefia ANAF la presiunile facute de liberali asupra premierului pesedist Victor Ponta. Insa dupa ce PNL-ul a zburat de la guvernare, Diaconu a trecut sub pulpana generalului Gabriel Oprea, salvandu-si astfel postul. Iar cum roata s-ar putea intoarce, PNL-ul fortand intrarea la guvernare, ramane de vazut cum va raspunde Diaconu unei eventuale „oferte de nerefuzat” facuta de catre Petrache…

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version