Cauta

FINUL ȘEFULUI SRI, ARESTAT DE DNA!

Măcel în Servicii! Ei au declanșat JIHADUL ÎN SRI” titram ”lovitura” din 24 aprilie. Atunci când avertizam că descinderea de la sediul central al Serviciului Român de Informații a procurorului militar Radu Mihăiță Cazacu – însoțit, fapt fără precedent din punct de vedere al procedurii, de un alt procuror, a cărui identitate o vom dezvălui în curând! – este doar o piesă din minuțiosul ”puzzle” la care se lucrează la vârful sistemului. 

Cu ce NAȘ ȘEF la SRI a căzut pe tehnică inculpatul DNA

Acolo unde pare să fi eșuat deja planul de ”schimbare controlată a liniilor” la SRI.

Război total între ”B” și ”W”!

Și tot în urma cu doar câteva zeci de ore devoalam și că miza în care s-au poticnit negocierile fiind succesiunea generalului cu patru stele Răzvan Ionescu la comanda operativă a Serviciului Român de Informații.

”Nominalizarea unui înlocuitor al gălățeanului Răzvan Ionescu pentru funcția de prim – adjunct al directorului SRI declanșând un halucinant război fratricid. Unul cu un final greu de pronosticat. Mai ales că principalele structuri sereiste implicate, ”B”-ul și ”W”-ul dispun fiecare de aliați redutabili în restul sistemului. Cea mai năucitoare mișcare pe tabla de șah – asta în speranța că lupta între „B” și „W” va rămâne să se dea strict în domeniul de intelligence și nu se va ajunge la transformarea „Pădurii” într-un Bahmut autohton – fiind făcută de un veritabil „no name” al sistemului.

Cine l a mutat pe Nicolescu de la Mediu la Vămi

Cel care și-a permis aroganța de neînchipuit, în urmă cu doar câteva săptămâni, de a descinde la sediul central al Serviciului Român de Informații pentru a declanșa o anchetă al cărei curs este „la mintea cocoșului”, de acum, că poate înclina balanța JIHADULUI de la vârful SRI, într-o parte sau alta.

Serviciul Român de Informații devenind oricum prea mic pentru cele două grupări care au declanșat atacul final pentru ocuparea, cu orice preț, a poziției de prim – adjunct al SRI! „ Lupii tineri” și „vechea gardă”…

Iată însă că, imediat după acest avertisment din 24 aprilie, deja ”câmpul tactic” din jurul Serviciului Român de Informații tinde să fie transformat într-un adevărat Bahmut!

Care din ei doi conduce SRI ul

Pentru că, după ce procurorul Radu Mihăiță Cazacu s-a interesat dacă ”regele duty-free”-urilor, afaceristul Cătălin Lăscuț cel căruia tocmai i-a fost prelungit mandatul de arest preventiv este sau nu finul ”dinozaurului” general Adrian Ciocîrlan, pare să fi venit și riposta. Tot pe ”linia operativă” de nași – fini…

Numai că, de această dată, ”lupii tineri” par a fi încasat o năucitoare lovitură sub centura Justiției din partea ”vechii gărzi”. Una care astfel demonstrează că preferă ”să moară”, decât să ”se predea”…

Perversa de la AVR!

Astfel că, după ce pe 24 aprilie ”denunțam” trecerea la ”next level” a războiului fratricid dintre liderii structurilor ”B” și ”W” ale SRI-ului, doar o zi mai târziu, pe 25 aprilie, cei din urmă încasau o ”papară juridică” dureroasă. Cu toate că, într-adevăr, până și prea puțini inițiați ai sistemului bănuiau care este adevărata miză din spatele următorului comunicat oficial al Direcției Naționale Anticorupție:

”26 aprilie

Nr. 498/VIII/3

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 aprilie 2023, a inculpatului

NICOLESCU DINU – OCTAVIAN, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, în prezent director în cadrul Autorității Vamale Române, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu – Dinu Octavian, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 de lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscal, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu.

În contextul menționat mai sus, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu – Octavian, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

După Ciocîrlan un alt naș vizat de o altă anchetă a DNA

Precizăm că presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administrația Fondului de Mediu nu a fost rezolvat până în prezent.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 26 aprilie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

Cumătrul serviciilor, săltat după după 3 ani…

Deci, pentru procedurizarea urmăririi penale direct cu reținere și propunere de arest preventiv este clar că procurorul DNA a avut suficientă ”muniție” probatorie pentru a înainta Tribunalului această solicitare. În data de 26 aprilie 2023… Împotriva unui inculpat care a luat mită în 13 și 14 aprilie! Dar… 2020! Deci acum trei ani!

Astfel că reținerea ”de ultimă oră” a ”finului” Niculescu Dinu – Octavian nu avea cum să nu dea naștere la ”suspiciuni rezonabile” că, totuși, ”ceva” a declanșat această ”reacție târzie”…

Mai ales că, în toată această vreme, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, inculpatul nu avea nicio ”greață” de a se împăuna ”clienților” cu ”Nașul copilului meu, Șeful de la SRI”…

Măcel pe postul generalului Răzvan Ionescu

Numai că, timp de trei ani de zile, nimeni nu a luat în considerație documentarea ”Nașului de la SRI”! Foarte probabila ”vindere de acces” putând avea loc ”la două ușițe”… Pentru că și ”Nașul de la DGPI” apare ”pe tehnică”!

Așa că nici nu mai are rost să întrebăm ce ”protecție internă” o mai avea cel mai important serviciu secret al țării sau ”urecheații” de la Interne, din moment ce trebuie să le facă DNA ”curățenie”.

Așa că o delimitare fie ea și neoficială de ”finul” legendat drept un ”cumătru al serviciilor” este mai mult decât necesară.

Chiar dacă transmiterea unui astfel de mesaj subliminal – pentru a nu fi asumat – nu mai poate opri lupta pentru ”hegemonia” dintr-un serviciu secret care iată că, așa după cum era de așteptat, resimte din plin intrarea în ultima jumătate a celui de-al doilea mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Mai ales că, ghinion, după ”Marea Rotativă”, oricum dificila ”colaborare interinstituțională” se va complica și mai mult. Iar dacă acum polițele încă se plătesc de ”fini”, ”nași” sau ”cumetri”, ”AMR”-ul până la adevărata ”noapte a cuțitelor lungi” din servicii scade dramatic pentru stabilitatea sistemului nostru de securitate.

Așa că ”Nașul” invocat de ”finul” aflat în custodia DNA ori își asumă cumetria, ori se leapădă de acesta!

Ultimele stiri

  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Exit mobile version