Cauta

Efectul Gherghe: SPP a rămas fără ”Cocârț”!

Arestarea generalului Cristian Gherge produce deja efecte nu doar la Direcția Generală de Informații a Armatei, dar și la alte servicii secrete ”partenere”. Iar până ce vom prezenta zilele viitoare amănunte incendiare din ”denunțul secolului”, să punctăm totuși că o primă victimă colaterală a arestării generalului Gherghe s-a înregistrat deja la vârful Serviciului de Protecție și Pază.

Scandalul deconturilor fictive se întinde de la DGIA ul lui Hăpău la SPP ul lui Pahonțu

Acolo unde șeful SSI-ului, nimeni altul decât omul care conducea Contrainformațiile generalului Lucian Pahonțu a clacat ”misterios”, chiar în aceste zile. Astfel că, fără a mai ”pupa ghiulul”, colonelul Dumitru Voroneanu a decis să spele putina la pensie, fără a mai aștepta barem steaua de general pe care și-o dorea atât de mult. Și pentru care, de altfel atât de blajinul ”Nea Mitică” ajunsese ”să bage în hârtii” tot mai mulți colegi, doar pentru a alimenta ”paranoia” de care este bântuită de ceva vreme conducerea Serviciului.

Gabi Crețu nu l uită și nu îl iartă pe Dumitru Voroneanu

Și care a condus inclusiv la ejectarea de la conducerea operativă a SPP-ului a generalului Gabi Crețu, după celebrul ”ceai” băut cu fostul șef al DIPI, chestorul Gelu Oltean. Numai că acum, cu mințile ceva mai limpezite, actuala mână dreapă a lui Cristian Popescu ”Piedone” la Primăria Sectorului 5, Gabi Crețu este tot mai convins că a fost făcut de către chiar foștii săi subalterni. Fiind convins că Voroneanu l-a informat pe ”liderul suprem” cu privire la excitantele sale escapade de la Răcari, fără a îi oferi însă și protecția internă, așa cum s -a întâmplat în alte cazuri. Oricum, să fie la ei! Cert fiind doar că de atunci SPP-ul nu are ocupată funcția de ”numărul 2”. Iar de zilele viitoare  rămâne vacantă și cea de șef al structurii de contrainformații, considerată sub conducerea colonelului Dumitru Voroneanu – cunoscut în tot sistemul drept ”Cocârț”!- o adevărată ”gardă pretoriană”. Una folosită practic în alimentarea pe persoană fizică a generalului Pahonțu cu privire la tot ceea ce mișcă la vârful clasei politice.

Blestemul deconturilor false!

Pe 6 august anul trecut dezvăluiam că ”SPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj – UM 0163 H”. Iar această ultimă încercare disperată de a reuși să raporteze generalului Lucian Pahonțu că, după ani de zile, a identificat ”sursele lui Tache” a reprezentat totodată și ”cântecul de lebădă” al colonelului Dumitru Voroneanu. Mai ales că, dacă până la acest moment doar îi amuza pe omologii de la alte structuri informative cu rețetele sale de prepare a rachiului ”cocârț”, Voroneanu a vrut astfel să joace în ”liga mare”. Ajungând să se  prezinte drept ”șef al serviciului de contraspionaj din cadrul Serviciului de Protecție și Pază”. Cu toate că apariția unei noi Secțiuni informative, fie ea și una acoperită era cu atât mai stranie cu cât la nivelul SPP  existau deja alte trei structuri care activau strict în domeniul strângerii de informații, contrainformațiilor și protecției interne! Fiind vorba de U.M. 0163 H condusă de chiar colonelul Dumitru Voroneanu, de U.M. 0163 I condusă de Alin Chirilă și ”filajul acoperit” al lui Ioan Păunică, U.M. 0163 L. Toate aflate în subordinea directă a generalului Daniel Ion Bălașa. Însă cum și noua structură de contraspionaj a dat ”chix”, nici Voroneanu nu a mai pimit avansarea promisă. Gestul de ultimă oră al colonelului Voroneanu de a se retrage la pensia militară pentru a își linge rănile vine după ce, în luna februarie, generalul Lucian Pahonțu a fost părăsit de alți doi oameni de încredere, șeful de Cabinet, Vasilescu și șoferul personal. Graba lui ”Cocârț” Voroneanu de a apuca să se retragă la pensie ”până ce nu este prea târziu” pare să fi fost declanșată de panica de a nu fi lovit și el de ”blestemul deconturilor fictive”, care deja face ravagii la nivelul DGIA și al Parchetelor Militare…

Ultimele stiri

  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru refuzul de a avea o debatere: „E o lipsă de respect”
  • Veste despre recalcularea pensiilor, de la cel mai înalt nivel. Ce s-a întâmplat cu 99,9% dintre dosare
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Exit mobile version