Cauta

E terminată! Și la pușcărie, și cu banii luați!

Pur și simplu inexplicabilă, cel puțin la acest moment, decizia Elenei Udrea de a îi trimite pe ofițerii americani – tocmai cei care îi garantaseră libertatea! – după ”potcoave de cai morți”! Pentru că informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată nu doar că Departamentul Justiției din SUA și-a luat definitiv mâna de pe ”blonda kamikaze”, dar și că soarta acesteia este de acum ca și pecetluită!

Udrea mai poate face coadă la DNA doar din răzbunare

DOJ reușind în scurt timp de la ”livrarea” de către Elena Udrea a ”conturilor lui Băsescu din State” că oamenii săi au fost trimiși pe o pistă falsă! Astfel că, pur și simplu nu s-a putut lua nici de această dată ”urma banilor”, așa cum le promisese Elena Udrea, din chiar arestul din Sofia! Acolo de unde, de acum le este deja clar tuturor, nu a încercat decât să tragă de timp. Până ce a reușit să plătească ”prețul corect” pentru personajul din Curtea Constituțională a Bulgariei care îi promisese că dosarul său va fi atribuit ”aleatoriu” la ce complet trebuie… Numai că, avertizați de omologii americani, ofițerii principalului serviciu secret bulgar au intrat pe fir și ”minunea” nu a mai avut loc.

București Costa Rica Sofia Urmează Târgșor

Așa că, odată ce americanii au pus ”stop game”, Elena Udrea va rămâne și fără cele 50.000.000 de euro, geanta cu bani strânși din țară fiind deja predată la Sofia. Dar și fără salvatoarea sa includere în programul extins de protecție a martorilor, garantată inițial tocmai de DOJ…

În sfârșit! Udrea i-a turnat pe Băsescu și Kovesi

Astfel titram ”lovitura” din 16 mai. Atunci când dezvăluiam entuziasmul unei anumite părți a sistemului la aflarea veștii primite de la americani că, gata, s-a primit ”muniția informativă” necesară destructurării ultimelor rămășițe ale ”Regimului Portocaliu”. Ceea ce și explica în bună măsură de ce cam toată ”lumea bună” a sistemului s-a mulțumit doar cu stricta monitorizare a traseului ”genții cu bani”, cea care a ieșit din România pe la Ruse și a ajuns la Sofia. Acolo unde negociatorii subterani bulgari promiseseră că dețin ”control absolut” asupra ”procesului aleatoriu” de repartizare a solicitării Elenei Udrea de a nu fi extrădată în țară la completul indicat… Astfel că Elena Udrea părea în grafic cu planul său de a scăpa și de această dată de celula, fie și ea modernizată, deja pregătită la Penitenciarul pentru femei Târgșor.

Băsescu chiar atât de greu de ucis

Chiar dacă acum prețul plătit pentru a își putea crește fetița era considerabil unul mult mai mare. Atât financiar – 50.000.000 euro, ”taxa” percepută de avocații bulgari intermediari – cât și moral. Pentru că Elena Udrea a trebuit să se ”lepede” de Traian Băsescu și să le furnizeze ofițerilor de legătură americani la Sofia ”conturile americane” ale omului care o desemnase chiar succesoarea sa la Președinția României. Astfel că Udrea le-a povestit americanilor tot ceea ce au vrut să audă… Fără să ia însă în calcul că atotinfluentele Agenții de peste Ocean chiar au posibilitatea logistică de a verifica ”de îndată” astfel de informații. Și, ghinion, după primele verificări, experții DOJ au concluzionat și că dacă pistele pe care i-a pus Elena Udrea nu ar fi cu totul false, ele au o prea mică importanță operativă pentru a justifica includerea acesteia în programul extins de protecție a martorilor. Așa că au transmis la Sofia că ”deal”-ul pică. Și asta cu doar câteva zeci de ore înainte de decizia definitivă a instanței de judecată bulgărești cu privire la extrădarea Elenei Udrea.

Hopa, a dat peste ”Completul Negru”

Numai că, în urma intervenției energice a ofițerilor americani de legătură, Elena Udrea se va trezi, peste doar câteva zile, în fața unui cu totul alt complet de judecată decât cel care până acum ”înghițise” cu maximă indulgență tragerile de timp ale avocaților Elenei Udrea. Pentru că, de această dată, ”procedura aleatorie” de repartizare a dosarelor a făcut ca, pentru prima dată, cel al Elenei Udrea să cadă la cel mai ”pușcăriaș” complet de judecată de la Sofia. Un fel de ”complet negru” de la Curtea Supremă de la noi… Acolo unde nu există achitare, nu există păstrarea sentințelor dispuse de instanțele inferioare, ci doar mărirea acestora ”spre maximul prevăzut de lege”.

Geanta cu bani ajunsese la Palatul Justiției din Sofia

Așa că, la acest moment cel puțin, șansele Elenei Udrea de a nu ajunge în celula pregătită de chiar Traian Băsescu la Târgșor tind deja spre zero. Fiind greu de crezut că Elena Udrea a mai putut păstra vreun adevărat ”as în mânecă”, prin care să îi întoarcă pe americani! Mai ales după ce și-a bătut pur și simplu joc de aceștia, încercând să le tragă o ”țeapă” de zile mari, în cel mai pur stil dâmbovițean…

”Scuipă”, dar doar din răzbunare

Și uite cum, din acest moment, Elena Udrea nu prea mai are ce să ofere la schimb pentru libertatea sa. Ceea ce, desigur, nu înseamnă că denunțurile sale nu vor fi binevenite … Sau că nu vor fi acceptate de către procurorii români, de această dată. Numai că Udrea va mai putea ”scuipa”doar din răzbunare… Sau cel mult pentru suplimentarea programelor de vizită sau îmbunătățirea condițiilor din celula de la Târgșor… Culmea fiind însă că decizia a fost a ei! Și într-un moment în care era ca și scăpată! Fiind totuși imposibil de crezut că Udrea le-a ”tras-o” americanilor și practic s-a băgat astfel singură în pușcărie, doar pentru a îl scăpa pe un Traian Băsescu oricum ”în genunchi”. Și atunci de ce o fi făcut-o…?

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version