Cauta

DNA se retrage. Vine DNA!

 

Lucru fara precedent in istoria tarii noastre, o structura speciala a statului roman nu doar ca nu ii mai da la gioale „concurentei”, dar chiar ii face „partie” pentru a-si putea indeplini cat mai bine atributiile.

 

Serban Pop a facut ca Fiscul sa fie temut din nou

 

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat cererea mai putin obisnuita a procurorilor anticoruptie, care au solicitat nici mai mult nici mai putin decat sa li se retraga competentele legale in ceea ce priveste cercetarea marilor cazuri de evaziune fiscala! Neasteptata miscare nu ii poate bucura insa prea mult pe marii evazionisti ai tarii. Pentru ca miliardarii de carton vor scapa astfel de DNA, dar vor da tot peste… DNA!

Predare de stafeta

Venirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA coincide cu o limpezire a apelor in sistem

DNA a cerut modificarea OUG 43/2002, prin care Directia Nationala Anticoruptie era competenta sa instrumenteze cazuri de evaziune fiscala, atunci cand paguba materiala inregistrata depasea echivalentul in lei a un milion de euro. Numai ca, la propria solicitare, procurorii anticoruptie nu se vor mai ocupa de dosarele de evaziune fiscala, inselaciune sau alte infractiuni din Codul Vamal. Surprinzatoarea miscare a DNA nu este deloc insa una pripita, ci, dupa cum sustin sursele noastre, face parte dintr-un plan bine stabilit, cel prin care s-a prevazut inclusiv venirea Laurei Codruta Kovesi la conducere. Iar prin aceasta renuntare nu s-a facut decat sa se respecte intelegerea avuta pentru sprijinirea intrarii in paine a viitoarei Directii Nationale Antifrauda (adica, alt DNA). Practic, marii evazionisti vor trece din „custodia” procurorilor anticoruptie in cea a inspectorilor antifrauda, care vor avea „exclusivitate” pentru starpirea acestui ingrijorator fenomen infractional.

ANAF-ul s-a miscat bine!

Aceasta predare, ca si viitoarea colaborare dintre cele doua DNA, se pare ca a fost grabita de ultimele ample operatiuni antifrauda declansate in ultima vreme de actuala conducere a ANAF. Ceea ce a intarit increderea autoritatilor romane, dar si a partenerilor straini, ca retelele evazioniste care secatuiesc bugetul pot fi contracarate mult mai performant decat pana acum. De altfel, viitoarea DNA a fost gandita dupa modelul celor din Uniunea Europeana si va functiona ca o entitate deschisa in cadrul Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, condusa de Serban Pop. Noua DNA va prelua atributiile Garzii Financiare, ale Directiei de supraveghere accize si operatiuni vamale din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor si ale Unitatii de investigatii fiscale din ANAF. De asemenea, este prevazut ca activitatea  Directiei Nationale Antifrauda sa fie sprijinita intens atat de catre procurorii DIICOT, dar si de grupuri interoperative formate din ofiteri si specialisti de la mai multe structuri ale statului roman. Insa cea mai proasta veste pentru „tintele” cu conturile doldora de sute de milioane de euro facute din neplata taxelor catre buget este ca, iata, cele doua DNA nu doar ca nu se vor calca pe bataturi, dar chiar vor colabora.

 

 

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version