Cauta

Dăncilă, ai dat reactoarele! Și ce ai câștigat?

Iată că ”blestemul american” lovește din nou, de această dată ”victima” fiind chiar  Viorica Dăncilă. Cea care cu un ochi râde pentru succesul remarcabil reprezentat de particparea la ”Gala Dinner”, evenimentul oferit de atât de influentul Mare Rabin al Statelor Unite ale Americii. Dar cu celălalt plânge, după ”țeapa” luată de la Mike Pence.

Gata, s-a dat americanilor extinderea Centralei de la Cernavodă

Mai ales că vicepreședintele american i-a întors spatele la doar o zi după ce premierul României semnase memorandumul pentru  colaborarea în domeniul energiei nucleare cu SUA. Ceea ce se traduce prin ”predarea” contractului privind construcția reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă către investitorii americani, la atât de puțin timp după ce acestea fuseseră ”smulse” din ”ghearele” chinezilor. Tot în urma lobby-ului american, desigur… Însă marea întrebare pentru Viorica Dăncilă este cu ce s-a ales aceasta după ce le-a dat americanilor reactoarele 3 și 4… Ea personal… Că românii, de care oricum sunt pline cursele aeriene și marile aeroporturi ale lumii  s-au mai deșteptat și nu mai ”pun botul” la fotografiile cu cine știe ce demnitari străini, fie ei și americani. Iar pentru a ne înțelege mai bine situația ca țară este suficient să conștientizăm că principalii trei favoriți în cursa prezidențială, fie că este vorba de Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă sau Dan Barna s-au înghesuit cu toții să facă poze peste Ocean, în loc să ia la picior propria țară, pentru a-și face campanie aici…

Și, totuși, America este atât de departe…

Desigur că nu este greu de apreciat care dintre oferta ”made in China” și cea a marilor jucători americani de pe piața securității energetice era cea ”de nerefuzat”. Iar un memorandum pe tema colaborării în acest domeniu cu prima putere nucleară a lumii, inclusiv în domeniul civil, așa cum sunt Statele Unite nu poate fi decât un succes diplomatic  remarcabil. Numai că pe termen lung… Asta în timp ce primul rezultat palpabil al memorandumului va fi construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. De către români, cu bani româneşti, care sunt deja prevăzuţi la buget. Ceea ce, da, chiar este un succes. Chiar dacă Viorica Dăncilă nu s-a ales precum Iohannis cadou şi cu o şapcă suvenir. În schimb, surpriză, a făcut ceva pentru ţară.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version