Cauta

CUTREMUR LA MAE: EA ESTE FANTOMA DE LA EXTERNE! DOCUMENT ȘOC!

Gafele diplomatice ale ministrului român de Externe din ultima perioadă par niște simple ”boroboațe nevinovate” față de cea dovedită prin documentul oficial absolut șocant intrat în posesia noastră. Chiar și alocarea de ”ajutoare financiare” către teritoriile separatiste controlate de forțele paramilitare rusofone din Luhansk și Donețk pălind în fața ”cutremurului” care, de la momentul dezvăluirii documentului pe care îl punem astfel la dispoziția beneficiarilor legali, va lovi Ministerul Afacerilor Externe. Și nu numai…

Pascu o ști dacă este sau nu ambasadoarea Elena Șerbănescu la post la Tunis

Pentru că, din acest moment, de la procurori și membrii CSAT, ca să nu mai vorbim de partenerii strategici externi pot pune mâna pe telefonul scurt și să îl întrebe direct pe Bogdan Lucian Aurescu dacă toate avizele de legalitate emise în ultimii patru ani de către MAE sunt sau nu ”pe bune”. Inclusiv documentele trimise pe circuitul diplomatic pentru avizarea – poate și de aia eșuată? – a accederii României în Spațiul Schengen… Sau toate numirile de consuli, destituirile și … Ce dezastru internațional ar fi!

ORDINUL Nr. 2771

Astfel că, ținând cont de incidentul de vulnerabilitate fără precedent în istoria diplomației românești care poate fi provocat de această dezvăluire, punem la dispoziția beneficiarilor legali întreg ”materialul clientului” intrat în posesia noastră.

Și vom începe, deloc întâmplător, cu un document oficial semnat de către chiar ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan – Lucian Aurescu. Și pe care îl publicăm integral – de altfel la fel ca și pe celelalte documente tot oficiale – pentru a nu lăsa loc de nicio interpretare.

 ORDINUL MINISTRULUI AFACERILOR EXTERNE Nr. 2771 din 04.11.2019

În temeiul prevederilor art. 56 alin. (4), ale art. 57, alin.(1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și ale Hotărârii Guvernului nr. 16/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările și completările ulterioare,

În conformitate cu dispozițiile art. 15 și ale art. 17 din Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1132/2016 pentru aprobarea Regulamentului de organizare, funcționare și ordine internă a Ministerului Afacerilor Externe, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.619 din 12 august 2016,

Iohannis semnează ca primarul tot ce îl pune Aurescu

Având în vedere dispozițiile Ordinului ministrului afacerilor externe nr.1658/2016 pentru aprobarea atribuțiilor Direcției Juridice, Legislație și Contencios, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 829 din 20 octombrie 2016,

Se emite prezentul

ORDIN:

Art. 1 – (1) În domeniul reprezentării ministerului în justiție, Direcția Juridic, Legislație și Contencios, prin directorul acesteia, doamna Elena Șerbănescu – director, are competența și mandatul de a semna documentele, actele și apărările în fața instanțelor judecătorești române, precum și actele notariale și documentele aferente executării hotărârilor judecătorești.

(2) Directorul Direcției Juridic, Legislație și Contencios semnează/aprobă, în numele ministrului afacerilor externe și pentru acesta, acțiuni în justiție, căi de atac, renunțarea la acțiuni și la căi de atac, precum și orice mijloace legale de apărare a intereselor ministerului în fața instanțelor judecătorești române și îl reprezintă pe ministru în justiție.

Art. 2 – (1) În absența directorului Direcției Juridic, Legislație și Contencios, competențele prevăzute la art. 1 se deleagă d-lui. Radu Avram, șef serviciu/DJLC, iar în lipsa acestuia dnei. Roxana – Mona Horodinschi, consilier relații I/DJLC.

Art. 3 – Prevederile prezentului ordin vor fi aduse la îndeplinire de către persoanele nominalizate la art. 1 – 2.

Bogdan – Lucian Aurescu”.

Adresa CCJB nr. 407

Deci, Ordinul ministrului Bogdan Lucian Aurescu nu lasă loc de nicio interpretare, ”aleasa” în a îl reprezenta în justiție, atât pe ministru, cât și Ministerul Afacerilor Externe fiind doamna directoare de la DJLC, Elena Șerbănescu. Sau, în cazul absenței acesteia, subalternii  Radu Avram sau Roxana – Mona Horodinschi.

Numai că, ghinion, un alt document oficial, de această dată din 4 aprilie 2023, ”aruncă în aer” ordinul ministrului Aurescu!

Astfel că publicăm integral și acest nou document, pentru a lăsa astfel experții, fie ei civili sau penaliști, să compare dacă acestea se bat sau nu cap în cap…

„COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BUCUREȘTI

Adresa Ieșire Nr. 407/04.04.2023

Ca urmare a adresei dvs. Înregistrată la Colegiul Consilierilor Juridici București sub nr. 400/03.04.2023, prin care ne solicitați date cu privire la persoanele fizice care și-au autodeclarat calitatea de consilier juridic, reprezentanți conventional al Ministerului Afacerilor Externe în dosarele de instanță, din verificările efectuate, vă comunicăm următoarele:

Lipsa din aceste evidențe presupune neînregistrarea profesională a persoanei cu o asemenea calificare, și conduce la lipsa dreptului de practică profesională.

În lumina dispozițiilor Legii 514/2003 și a Statutului profesiei de consilier juridic publicat în Monitorul Oficial Partea I nr. 684 din 29.07.2004:

” Art. 54 – Exercitarea activităților specifice profesiei de consilier juridic: consultanță, asistență, reprezentare juridică, avizare pentru legalitate și contrasemnare de acte juridice de către persoane neautorizate prin nerespectarea condițiilor prevăzute de lege și de prezentul statut reprezintă exercitare fără drept a profesiei de consilier juridic și se sancționează conform legii penale.” – dispoziții legale care se completează cu prevederile Legii 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Menționăm că evidențele consilierilor juridici stagiari și definitivi se actualizează anual de către organizația profesională în condiții similare baroului și se transmit spre opozabilitate instanțelor judecătorești și organelor de cercetare penale.

Datele sunt publice și pot fi vizualizate accesând site-ul oficial www.ccjb.ro la rubrica Tablou CCJB, identificarea se poate face după nume sau cod profesional.

Colegiul Consilierilor Juridici București prin

PRODECAN – C.j. Aurelia TUDORACHE

SECRETAR GENERAL – C.j. Manuela Negrei”.

AVEM ACTELE DIN INSTANȚĂ!

Astfel că deja întrebările la care trebuie să răspundă cei în măsură curg una după alta… După Ordinul ministrului Aurescu din 4 noiembrie 2019, este sau nu reprezentat legal Ministerul Afacerilor Externe în Justiție? Are sau nu dreptul Elena Șerbănescu să fie directorul Direcției Juridic, Legislație și Contencios din cadrul MAE? Toate avizele de legalitate purtând semnătura acesteia sunt sau nu legale? Sunt sau nu lovite de nulitate absolută?

DOCUMENTE ORDINUL MAE și ADRESA CCJB

Dar, mai ales, Elena Șerbănescu fiind membru al Corpului Diplomatic, mai are sau nu voie să practice profesia de consilier juridic?

Prevederile legale în vigoare fiind cât se poate de explicite în acest sens!

”Art. 10 din Legea nr. 269/2003: Gradul diplomatic de ambasador se acordă prin decret, de către Președintele României, la propunerea ministrului afacerilor externe”…

Coroborat cu ” Art. 49 din Legea 269/2003 a incompatibilității: Calitatea de membru al Corpului Diplomatic și Consular al României este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ universitare acreditate”,

Articolul 100 indice 1 din Legea nr.161/2003:

”În mod excepțional, pentru persoanele numite, potrivit legii, de Președintele României, de Parlament, la propunerea acestuia, sau de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, birourile permanente ale Camerelor, în ședință comună, pot aproba, la sesizarea Președintelui României, îndeplinirea, în continuare, a funcției care a generat cazul de incompatibilitate, dacă un interes public impune aceasta”.

Numai că nici măcar structura contrainformativă care a documentat această vulnerabilitate diplomatică majoră nu a reușit să descopere vreo sesizare a Președintelui României, pentru ca ambele Camere să se reunească și să decidă ÎN MOD EXCEPȚIONAL învoirea Elenei Șerbănescu.

În schimb, a intrat în posesia documentelor prin care, sub propria semnătură reprezintă ministrul și Ministerul Afacerilor Externe în instanță!

”DECRET 798 din 2 iulie 2021”

Și pentru a ”închide cercul” dezvăluirilor privind dublul statut al Elenei Șerbănescu, cel de reprezentant – fără a figura barem pe Tabloul consilierilor juridici! – în instanțele de judecată și de membru al Corpului Diplomatic și Consular publicăm și un alt document oficial:

” DECRET nr. 798 din 2 iulie 2021

Privind acreditarea unui ambasador

EMITENT : PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Publicat în Monitorul Oficial nr. 659 din 2 iulie 2021

În temeiul prevederilor art. 91 alin.(2) și ale art. 100 din Constituția României, republicată,

Având în vedere propunerea Guvernului,

Președintele României decretează:

Articol Unic

Doamna Elena Șerbănescu se acreditează în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Tunisiană, cu reședința la Tunis.

Președintele României, Klaus – Werner Iohannis

Prim – Ministru, Florin – Vasile Cîțu”.

Numai că oare știe ”girantul politicii externe” că ambasadoarea pe care a trimis-o la post în Tunisia pe 2 iulie 2021 se pare că nu ajuns nici acum, de facto, să reprezinte interesele României la Tunis?

În schimb reprezintă, sub propria semnătură, pe Aurescu și MAE prin instanțele de judecată din București!

Și la ce comportament de ”tânăr amorez” are mai nou ”bătrânul securist combinator” Ioan Pascu, nici măcar nu îl mai întrebăm cum a evoluat – dacă a făcut-o! – prestația ”ambasadoarei României în Republica Tunisiană”. Și nici măcar dacă poate confirma dacă, deși numită încă din 2 iulie 2021, Elena Șerbănescu se află cu adevărat, la această oră, la Tunis și își desfășoară  atribuțiile diplomatice?

Așa că mai au dreptate și ”CI”-știi ministerului care văd în Elena Șerbănescu  mai mult ”Fantoma lui Aurescu”! Cel care o și ține în Centrala MAE! De ce? El știe! Dar nu numai…

Ultimele stiri

  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • Detalii îngrijorătoare în cazul lui Florin Piersic! Medicii ar lua în calcul să-i amputeze piciorul
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Amiralul Horatio Nelson are de gând să elibereze Crimeea în doi timpi și trei mișcări
  • Alege ce citești
  • Iohannis cu Geoană, rocada mică, beleaua mare
  • S-a spart buba angajărilor pe pile la ANRE
  • 300.000 de lire sterline pentru „Șervețelul Messi”!
  • Exit mobile version