Cauta

Cum a regizat Marian Oprisan Moartea „Caprioarei”!

Surpinzatoarea victorie obtinuta de catre presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, in fata Directiei Nationale Anticoruptie s-ar putea sa aiba un gust amar. Si asta pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, chiar daca „baronul” pesedist a reusit sa omoare „Caprioara” DNA-ului, dupa cum a fost numit dosarul instrumentat de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi, este foarte posibil ca totul sa nu fi fost decat o momeala. Pe care au muscat-o cu lacomie atat inculpatii, cat si unii dintre magistratii implicati, deopotriva.

Procurorii DNA nu-l scapa din ochi pe Marian Oprisan

Cert este, deocamdata cel putin, ca, dupa noua ani de la trimiterea sa in judecata de catre DNA, la 5 iunie 2006, judecatorul Lucian Buta de la Judecatoria Cluj-Napoca l-a achitat pe Marian Oprisan, ridicand totodata si sechestrul asigurator care fusese instituit la cererea procurorilor. Desigur, este vorba despre o prima solutie, dar meciul dintre Marian Oprisan si DNA ar putea continua la urmatoarele instante de judecata si cu alte acuze surpriza aduse din partea oamenilor Laurei Codruta Kovesi.

Afacere de familie

Complexul Turistic „Caprioara”, cumparat de Oprisan cu bani publici pentru ca se invecina cu „feuda” sa

In urma cu noua ani, procurorii DNA il trimiteau in judecata pe Marian Oprisan, pe care il acuzau de abuz in serviciu, fals intelectual si uitilizarea creditului in alte scopuri. In concret, este vorba despre faptul ca, din inaltul functiei de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, Oprisan a negociat si a achizitionat, fara a avea insa acoperirea vreunei hotarari a institutiei pe care o conducea si in lipsa avizelor necesare din partea comisiilor de specialitate ale CJ, Complexul Turistic „Caprioara”. „Obiectiv turistic” care, culmea coincidentei, se invecina cu propritatile familiei baronului de Vrancea. Pentru ca Marian Oprisan, impreuna cu alte rude apropiate, detineau opt hectare de teren in jurul hanului „Caprioara”. Iar pentru aceasta achizitie cel putin surprinzatoare, in conditiile in care Consiliul Judetean Vrancea mai detinea alte doua hoteluri de protocol pe care Oprisan tocmai le renovase cu bani grei, liderul pesedist a platit din banii de la bugetul local suma de 1,7 milioane lei. Mai mult, pentru ca nici aceasta suma nu a fost suficienta, Oprisan a mai facut si o scrisoare „pe naspa” catre Palatul Victoria, cu date false, prin care a solicitat si a primit de la Fondul de Rezerva al Guvernului inca 300.000 de lei. Bani care, dupa cum sustin procurorii DNA, s-ar fia dus tot pentru achizitia „Caprioarei”.

„Vinovatii fara vina”

Experta Ileana Roxana Cernea este acuzata ca a incercat sa ascunda prejudiciul cauzat de Oprisan

Anul trecut, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut o iesire publica fara precedent, acuzand sistemul subteran de intarziere pana la calendele grecesti a procesului lui Marian Oprisan, care, iata, trena din 2005. Mai mult, intre timp, una dintre infractiunile de care era acuzat acesta, este vorba despre uzul de fals, deja s-a prescris. Cum-necum, in urma acestor sesizari, Judecatoria Cluj-Napoca a binevoit in cele din urma, la inceputul acestei luni, sa ia o decizie. Iar aceasta a luat prin surprindere pe toata lumea, mai putin pe Marian Oprisan, bineinteles. Pentru ca judecatorul de caz a decis achitarea tuturor celor inculpati, in frunte cu presedintele CJ Vrancea, motivarea fiind cat se poate de scurta: ”faptele nu au fost savarsite cu vinovatia prevazuta de lege”. Iar dupa noua ani de lupte in instanta, procurorii nu au inghitit  aceasta „galusca” a „vinovatilor fara vina” si a facut recurs. Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in aceasta perioada ar fi strans si noi probe care ar putea zdruncina una dintre cele mai oculte retele de influenta care activeaza in jusititia romana. Pentru ca, pur si simplu, exista suspiciuni privind o eventuala „regie” a mortii „Caprioarei”.

„Bla, bla, bla, bla…”

Iar precedentul in acest caz este reprezentat de actiunea concentrata a expertilor contabili Ileana Roxana Cernea si Elena Valentina Musuroiu. Acestea doua, desemnate de catre Judecatoria Cluj-Napoca sa faca un raport cu privire la dimensiunea prejudiciului cauzat de Marian Oprisan, s-au „cacait” vreme indelungata, cerand si sprijinul colegului lor, Liviu Macovei, cum sa faca raspunsul astfel incat „sa iasa bine”. Cei trei au fost deja trimisi in judecata de catre DNA, la dosar existand si stenogramele interceptarilor in care cei trei experti vorbeau pe sleau despre modalitatea de „ascundere” a prejudiciului. Iar solutia finala se regaseste intr-una din stenograme cand, impinsa de la spate de Ileana Roxana Cernea, Elena Valentina Musuroiu il suna pe Liviu Macovei si ii da vestea cea mare, inainte sa trimita raportul instantei : „ Asa… Rezulta in raport de documentele… asa… nu se constata existenta vreunui prejudiciu … bla, bla, bla, bla….. Deci asta o sa fie raspunsul”! Si, din pacate, cei trei experti se pare ca nu sunt singurii care au jucat in aceasta costisitoare punere in scena a mortii „Caprioarei”, ancheta urmand a se extinde cat de curand…

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version