Cauta

Ciolos zboara acoperitii din Guvern!

Cu Clotilde Armand suflandu-i in ceafa, Dacian Ciolos a vrut musai sa arate ca are sange in instalatie, riscandu-se la o decizie care, desi a trecut ca si neobservata pentru publicul larg, a focalizat atentia intregilor structuri din sistem. Desigur, la cate valuri de schimbari a facut in componenta guvernului tehnocrat premierul, faptul ca si-a dat Ok-ul pentru dispunerea incetarii detasarii pe functie a unui secretar general al unui minister nu reprezinta mare lucru.

Numai ca, voit sau fara sa-si dea de fapt seama in ce „hora” a intrat, Ciolos a deschis  astfel o „cutie a Pandorei” de care nimeni nu s-a atins pana acum. Pentru ca secretarul general ca si ramas fara functie este nimeni altul decat Marius Nica. Fostul ministru al Fondurilor Europene din ultima varianta a guvernului condus de Victor Ponta. Dar nu fosta demnitate este cea care conteaza. Si nici macar faptul ca acesta este „pupilul” fostei „doamne de fier” din Partidul Social Democrat, Rovana Plumb. Numai ca, asa dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, cariera lui Marius Nica a fost dintotdeauna ferita de orice turbulente, chiar fostii sai colegi de cabinet fiind gata sa bage mana in foc ca Nica este omul sistemului. Sau a unei parti din el, cel putin. Iata insa ca a venit acum Ciolos sa strige „feng shui”-ul!

Pe tava lui Macovei

Am remarcat de nenumarate ori ca, prin multe din deciziile luate de cand a fost instalat la Palatul Victoria, Dacian Ciolos nu este in stare sa-i refuze niciun capriciu europarlamentarului Monica Macovei. Si, desigur, nici oamenilor pe care aceasta si i-a implantat peste tot in guvernul tehnocrat. Asa ca, daca „macovistul” Cristian Ghinea a vrut musai „capul” secretarului general Marius Nica, atunci l-a si avut! Iar gaselnita birocratica prin care se realizeaza mazilirea este cea a incetarii detasarii. Desigur, cu toate ca Marius Nica este un „tehnocrat pesedist”, vestea executiei acestuia nu are cum sa nu-l bucure si pe orgoliosul Liviu Dragnea. Cel care nu putea sa uite „arogantele” lui Nica de pe vremea cand acesta, instalat drept ministru al Fondurilor Europene de catre influenta sa protectoare Rovana Plumb, nici macar nu-i baga in seama pe „baronii” pesedisti din teritoriu, care ramaneau cu proiectele in maini, suduind ca toate fondurile sunt deturnate strict catre „pontisti” ca Sebastian Ghita. Cert este insa ca, acum, unul dintre ultimii „pontistii” ramasi in barca  guvernului tehnocrat a fost aruncat peste bord de catre insusi premierul Dacian Ciolos.

Dar la „popa” nu ne dam?

Cine se atinge de Marcel Bolos, preotul secretar de stat de la Transporturi?

Desigur, este foarte posibil ca in decizia luata de catre premier, la sugestia ministrului Cristian Ghinea, sa conteze si amanuntele cuprinse intr-un incendiar raport informativ privind implicarea lui Marius Nica, alaturi de Orlando Teodorovici si, mai ales, Sebastian Ghita, intr-un caz privind controversata alocare a 107 milioane de lei pentru cercetare in Programul Operational Competivitate 2014-2020. Insa, folosind acest criteriu, acum normal ar fi ca Dacian Ciolos, daca vrea sa demonstreze ca intr-adevar joaca pe bune cartea descotorosirii de catre acoperitii din guvern, sa dea cu barda si in Ministerul Transporturilor. Acolo unde preotul Marcel Bolos continua sa fie secretar de stat, desi numele acestuia se afla in vizorul anumitor structuri. Si mai ales ca asupra situatiei delicate a acestuia, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, a fost informat cu promptitudine si premierul. Numai ca, desigur, daca ar face acest „gest reparatoriu” fata de „tehnocratii de stanga”, Ciolos risca sa-l supere rau pe actualul director al SRI, Eduard Hellvig. Insa ar fi o mutare care chiar ar arata ca pe premier il tine smecheria si acesta chiar tine in propriile maini fraiele guvernarii. Pentru ca, altfel, prin mazilirea „tehnocratilor” sustinuti de stanga si cocolosirea celor sprijiniti de dreapta politica, Ciolos inclina periculos de mult balanta intr-o singura parte.

Strica echilibrul in sistem

Asa ca, fie si daca salutam indepartarea mastii de „tehnocrat” de pe chipul lui Marius Nica, nu putem sa nu remarcam ca daca aplica doua masuri distincte si nu indrazneste sa fie la fel de „bengos” si cu alti secretari de stat, Ciolos nu face decat sa rupa echilibrul din sistem. Pentru ca acesta „geme” pur si simplu de oameni sprijiniti de diverse structuri. Si atunci, prigonirea unora si protejarea altora nu poate decat sa duca la stricarea acestui fragil echilibru. Dar si, foarte posibil, la reactii subterane vehemente din partea gruparilor politice sau a altor protectori ai unora dintre subalternii lui Ciolos. Cel care continua, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, nu doar sa deschida biletelele primite discret pe filiera macovista, dar si sa execute „pretioasele indicatii” ale Monicai Macovei. Care, din cate se aude, sufera al naibi pentru ca, desi toata lumea politica vuieste ca viitorul presedinte va fi o femeie, nu apare si numele sau pe „lista scurta” formata din Laura Codruta Kovesi,  Gabriela Firea si Clotilde Armand.

Ultimele stiri

  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • Exit mobile version