Cauta

Ce „tun” da din puscarie miliardarul Nelu Iordache

La cate miliarde si relatii avea, nu multi credeau ca „Regele asfaltului” va ajunge la puscarie. Dar si mai putini isi inchipuiau ca va sta prea mult acolo. Dar iata ca Nelu Iordache a petrecut deja al doilea Revelion dupa gratii. Iar perspectivele unei eventuale eliberari, fie ea si conditionata, se arata a fi mai mult decat sumbre.

Dovada sigura ca invocarea in fata instantei a unei posibile razbunari a presedintelui Comisiei Europene impotriva sa a avut tocmai efectul invers scontat. Insa, parca pentru a-i face in ciuda „dusmanului” Jose Manuel Barroso, miliardarul din Adunatii Copaceni, care a avut pe statul sau de plata nenumarati politicieni de  frunte, pare sa fi dat lovitura in afaceri. Cel putin asa banuiesc procurorii anticoruptie, alertati de prea multele coincidente intre noii actionari ai „defunctei” companii aeriene Blue Air si Nelu Iordache.

Nelu Iordache este acuzat de frauda din fonduri europene si inselaciune
blue air
Compania Blue Air a fost falimentata doar pe hartie, in realitate avioanele aducand beneficii uriase
Iordache sustine ca a ajuns dupa gratii din cauza presedintelui CE, Jose Manuel Barroso

Patroni sau „sageti”?

Aceasta este intrebarea la care cauta acum raspunsul procurorii care deja l-au infundat pe Nelu Iordache in dosarul fraudarii a sase milioane de euro din fondurile europene acordate pentru infrastructura. Iar anchetatorilor nu le surade deloc ideea ca miliardarul le-ar putea rade in nas, continuand sa castige bani frumosi de pe urma fostei sale companii aeriene de low-cost, „Blue Air”, pe care oficial a vandut-o in aprilie 2013, pentru aproximativ 30 milioane de euro. Iar noii proprietari care au pus astfel mana pe una dintre cele mai profitabile companiii europene din Estul Europei nu sunt cine stie ce „grei” ai mediului de business, ci patru nume care nu spun nimic: Teodor Cristian Rada, Marius Mihail Puiu, Tudor Zamfir Constantinescu si Luciana Paunescu. Iar misterioasa tranzactie, desi toti cei implicati s-au jurat ca intre vanzator si cumparatori nu exista nici cea mai mica legatura, nu avea cum sa nu trezeasca suspiciunea procurorilor. Iar curiozitatea acestora a crescut cu atat mai mult cu cat, rebotezata in Blue Air – Airline Management Solutions SRL, compania continua sa obtina profituri uriase.

Culmea coincidentelor

Nu a fost astfel greu de descoperit ca, totusi, intre semnatarii contractului de vanzare – cumparare a „Blue Air” exista legaturi anterioare extrem de concise. Astfel, in timp ce Luciana Paunescu a fost asociata cu Nelu Iordache in alte firme, Rada si Constantinescu au fost, multi ani, simpli angajati ai miliardarului. Iar pentru ca tacamul sa fie complet, cel pe care noii actionari l-au numit managerului general al noii companii este posibil sa nu fie nici el strain de familia Iordache. Astfel, anchetatorii verifica informatiile privind posibila casatorie din interes a egipteanului Sherif Usama Mahmoud Salem, pentru a obtine cetatenia romana, cu o ruda a miliardarului!

Inginerii financiare

Printr-un comunicat sec, Tribunalul Giurgiu a anuntat ca fosta Blue Air Transport Aerian SA Giurgiu, redenumita Bata Sky Imobiliare SA, a intrat in faliment. Si uite cum toata lumea a inceput sa deplanga soarta miliardarului care, dupa ce a ajuns dupa gratii, isi vede acum falimentata compania de suflet. Insa, cel putin pentru  anchetatori, lucrurile stau cu totul altfel. Ei stiu foarte bine ca nu sunt prea mari sanse pentru cei 3.227 de creditori ai firmei recent intrata in insolventa, dintre care peste 1.200 sunt parteneri de afaceri din strainatate, sa recupereze vreun euro, chiar daca se inscriu la masa credala. Pentru ca, printr-o incredibila inginerie financiara, a carei legalitate este verificata acum, Casa de Insolventa Transilvania a reusit sa transfere, anterior intrarii in insolventa, activitatea companiei low-cost pe o alta firma. Este vorba, bineinteles, de… Blue Air – Airline Management Solutions SRL, detinuta si condusa in acte de apropiatii lui Nelu Iordache. Cel care astfel poate controla din umbra inchisorii intreaga afacere care produce milioane de euro lunar…

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version