Cauta

CCR, decisiva pentru pensionarii din sistem!

Iată că judecătorii Curții Constituționale a României urmează să se pronunțe în cel mai scurt timp asupra modificării legislative care a ținut cu sufletul la gură nu doar clasa politică, dar și bună parte a sistemului. Mai ales că, după cum deja bine se știe, mulți dintre cei pensionați din structurile aparținând sistemului de siguranță națională și a ministerelor de forță au în familie nenumărate alte rude care continuă să fie active.

Astfel că ”bazinul electoral” gândit pe vremuri de către fostul vicepremier Gabriel Oprea ca și o mare masă de manevră pentru alegeri s-ar putea întoarce acum împotriva guvernării liberale. Mai ales că guvernul Orban a ținut morțiș ca una dintre prioritățile sale asumate public cu obstinație chiar să fie tocmai interzicerea cumulului ”pensiei speciale” cu orice alt fel de drept salarial de la stat. Iar cum presiunea asupra membrilor CCR este oricum una uriașă este foarte posibil ca judecătorii constituționali să mai tragă de timp prin amânarea luării unei decizii definitive, asta cel puțin până ce se mai așează ”apele politice”. Nu de alta, dar să știe și ei cum se orientează mai bine, la fel cum s-a întâmplat și în cazul luării altor decizii de o importanță capitală și cu o miză uriașă, inclusiv din punct de vedere politic.

”Așa Curte, așa decizii”

Acesta este ”porumbelul” scos pe gură de către Ludovic Orban și care l-ar putea acum costa extrem de scump pe premierul ”demis desemnat”. Pentru că afrontul adus judecătorilor Curții Constituționale de către acesta s-ar putea întoarce ca un adevărat bumerang împotriva guvernării. Și dacă la CCR se decide ca legea interzicerii pensiei cu salariul de la stat este una neconstituțională, atunci nu doar că Orban cunoaște o înfrângere personală rușinoasă, dar își pune în cap și bună parte din sistem. Dacă însă CCR-ul nu comentează, atunci Orban își întărește poziția de premier și de jucător care poate bate cu pumnul inclusiv în masa judecătorilor constituționali. Asta doar dacă se vor și pronunța la termen…

Ultimele stiri

  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Accident grav pe DN2: șase persoane rănite/Trei mașini implicate în coliziune
  • Lumini și umbre
  • Exit mobile version