Cauta

Casting pentru sefia SRI. E sigur: George Maior se retrage la anul!

Fapt fara precedent in ultimii ani, seful SRI a inceput sa predea incet, dar sigur, atributiile zilnice de conducere. Astfel, nu doar ca George Maior nu se mai implica activ in hotararile de fiecare zi, dar rapoartele informative ale celor mai importante departamente ale principalului serviciu secret sunt prezentate acestuia tot mai rar, la un interval de 10–14 zile.

George Maior este tot mai preocupat de problemele academice

Ceea ce nu afecteaza cu nimic activitatea cotidiana a institutiei, oricum conducerea executiva fiind asigurata, si inca nu de acum, de catre Florian Coldea. De altfel, „greii” sistemului se pregatesc deja de trecerea in diplomatie a lui Maior, care, cel mai probabil, va avea loc peste un an. Iar cum Coldea si-a exprimat transant optiunea de a ramane, cel putin oficial, doar numarul doi in serviciu, a fost declansata o ampla operatiune de monitorizare a potentialilor candidati la sefia SRI.

Florian Coldea conduce cu mana forte SRI

De la „Batranul” la „Patriarhul”

Pana acum i se spunea „Batranul din Padurea Baneasa”. Insa, afland de iminenta sa retragere din fruntea SRI si plecarea ca ambadador intr-o tara occidentala, cel mai probabil SUA, sau chiar exilul in structurile de conducere ale NATO, apropiatii i se adreseaza deja cu „Patriarhul”. Cert este ca George Maior este tot mai absorbit de problemele academice, in timp ce Serviciul continua sa fie condus, cu mana forte, de catre numarul doi. Cu toate acestea, desi considerat varful de lance al coabitarii, nu Florian Coldea va fi succesor la sefia SRI. Iar cum acesta, din motive strategice, va continua sa conduca din umbra serviciul, in mod logic, eminenta cenusie a sistemului de la noi are totusi, nevoie, si de un director general care sa dea musai bine in pozele de la intrunirile oficiale.

Georgian Pop se zbate sa fie desemnat succesorul lui Maior

Georgian Pop fura startul

Greu, foarte greu de dat acum si un pronostic cu privire la inlocuitorul lui Maior, mai ales ca mai este un an pana la numirea acestuia. Cert este ca „agenturili” straine deja monitorizeaza atent „tinerele sperante” care ar putea fi pregatite pentru importanta functie. Oricum, se stie doar ca se va merge pe o strategie nationala de intinerire a conducerii serviciilor secrete, deci implicit si a SRI, cu membri din „generatia Ponta”. Numai ca, afland probabil niscaiva amanunte despre castingul organizat, mai ales ca este presedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI, tanarul Georgian Pop a inceput sa se agite in ultima vreme cu tot felul de initiative legislative nastrusnice. Care au dublul scop de a sparge blocajul mediatic si, mai ales, de a castiga bunavointa celor din servicii. Atata doar, ca poate nu s-a gandit ca „babuta” SRI nu vrea musai sa fie traversata strada cu japca …

Teodor Melescanu va renunta la sefia SIE

Clona de la SIE

Scenariul se poate repeta la indigo si la serviciul rival, Teodor Melescanu urmand sa abdice, tot la anul, de la conducerea SIE. Dar, si aici, atotputernicul „numar doi” Silviu Predoiu prefera sa ramana eminenta cenusie a spionilor, fara oficializarea acestui statut si printr-un decret de numire in functie. Asa ca, din nou, se va recurge la pepiniera tinerelor cadre tinute in stand by pe bancile supraglomerate ale Parlamentului…

10.04.2013 – „National” a dezvaluit schimbarile de la varful serviciilor secrete

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version