Cauta

Avertisment SUA: Serviciile, penetrate de Guoanbu!

Este considerat poate cel mai agresiv serviciu de informații externe din lume, astfel că structurile contrainformative ale celor mai puternice state occidentale au Direcții speciale, care să se ocupe strict de contracararea spionajului chinez. Cam la fel cum Securitatea ceaușistă avea o Direcție anti-sovietică… Însă în ciuda tuturor acestor eforturi, MSS- Ministerul Securității Statului – prin ”Centrala” Guoanbou cum este mai bine cunoscută în lumea serviciilor secrete pare de neoprit chiar și pentru structuri de talia DGSE. Puternica structură de informații externe a Franței și cea care ani buni de zile a făcut legea și în România- până ce a fost detronată de către BND – suferind o umilință greu de acceptat. Asta după ce Ministerul Apărării de la Paris a fost nevoit să recunoască oficial că agenți ai DGSE au fost puși sub acuzare pentru spionaj în favoarea Guoanbu. Ieșind totodată astfel la iveală și că DGSE-ul francez era de multă vreme puternic penetrat de către structura creată special de ”reformistul” președinte chinez Deng Xiaoping în anul 1983, strict pentru a fi folosită în spionajul extern asupra statelor occidentale.

Iar în această perioadă combaterea eventualelor vulnerabilități informative în fața Guoanbu este catalogată drept prioritatea numărul unu a serviciilor secrete din statele aliate SUA! Pentru că, aflată în plin ”război total” cu China, Administrația Trump încearcă să își păzească spatele în fața ofensivei globale chineze, una dusă nu doar economic și ideologic, dar mai ales pe frontul nevăzut al spionajului. Astfel că în timp ce ”Agențiile” guvernamentale americane fac eforturi ”logistice” tot mai susținute în acest sens, Departamentul de Stat a trecut la ”next level”, cel al avertizării fără ocolișuri a partenerilor față de pericolul extrem reprezentat de penetrarea conducerii statului și mai ales a serviciilor secrete de către oamenii de afaceri și marile companii în umbra cărora se află de cele mai multe ori nelipsita ”Centrală” Guoanbu. Ceea ce și explică mesajul fără echivoc al ambasadorului SUA la doar câteva ore după ce dezvăluiam nemulțumirea Departamentului de Stat față de ”pasivitatea de neexplicat” a multor lideri politici, demnitari și șefi de servicii secrete față de ”amenințarea HUAWEI”. Mesaj pe care îl mai reluăm o dată, dacă tot se fac cei vizați că nu pricep despre ce este vorba cu ”ultimatumul” dat de Adrian Zuckerman: ” I-am avertizat pe prietenii mei români și înainte, și o voi face și acum: HUAWEI nu este o companie căruia i se poate încredința securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea”!

”Coloană” MSS în Guvernul României!

De ceva vreme nu există practic formulă de guvernare care să nu conțină și o ”coloană” MSS, cel puțin din punct de vedere al miniștrilor și secretarilor de stat care au desfășurat diverse activități la Beijing, administrative, de afaceri sau de orice altă natură, fie ele trecute sau nu în CV-urile oficiale. Iar la un moment dat situația devenise atât de fățișă, încât a fost nevoie de descinderea fostului vicepreședinte american Joe Biden la București pentru a pune frână guvernării Ponta, una care risca să așeze România pe axa Beijing – Ankara. Totul după episodul considerat la acea vreme de către americani cel mai grav incident de securitate pe teritoriul României aliate. Este vorba de faptul că după forumul organizat la București pentru strângerea rândurilor între China comunistă și statele est-europene, angajații guvernului României implicați în organizare, indiferent de rang, demnitate sau funcție au primit drept ”bonusuri” telefoane ”inteligente” HUAWEI. Însă chiar și după debarcarea ”chinezului” Ponta, oamenii sistemului care au trecut pe la ”formarea profesională” specifică de la misiunile diplomatice sau mai ales economice românești din China au continuat să ocupe funcții cheie în Guvernul României, indiferent de cine s-a aflat la Putere! Asta ca să nu mai vorbim de puzderia de politicieni români și ”băieți deștepți” ai sistemului ”racordați” de atâta amar de vreme la ”conductele cu bani” ale marilor sau micilor afaceri chinezești din România. ”Consultanța” acordată companiilor regimului de la Beijing fiind de departe printre cele mai profitabile afaceri ale celor din ”zona gri” a serviciilor.

 ”Eu sunt mic, nu știu nimic”!

Cam aceasta pare să fie abordarea directorului SRI după ce partenerii americani au cerut o poziție clară cu privire la penetrarea vârfului Puterii de către serviciul de spionaj chinez. Îngrijorarea americanilor fiind lesne de înțeles, pentru că implementarea rețelei 5G înseamnă implicit trecerea aici a ”securizării” întregului flux informativ între structurile și instituțiile statului român. Ceea ce ar putea însemna că STS-ul, cu toate păcatele sale va fi înlocuit practic de către Huawei, dacă România nu își asumă angajamentele din acordul cadru semnat la Washington de Viorica Dăncilă și girat și de președintele Klaus Iohannis. Numai că în timp ce SRI-ul se lamentează zi și noapte doar de ”provocările” FSB-ului rusesc – fără a pomeni barem de mult mai temutul SVR- nu se menționează însă nici măcar o ”notă” oarecare, un cuvânt ceva, de activiatea Guoanbu în România! De parcă ”falanga” externă a serviciul de securitate națională al Chinei nici nu ar exista în România! Cu toate că până și Franța a recunoscut că sub acoperirea diplomatică a Ambasadei Chinei la Paris activează o ”anexă operativă” care reprezintă cea mai puternică ”celulă” de interceptări, inclusiv prin satelit din întreaga Europă! Numai că invitat la Washington să sprijine informativ ”Agențiile” partenere cu privire la activitate Guoanbu în România și să dea explicații cu privire la ”încăpățânarea” președintelui ANCOM cu menținerea HUAWEI pe lista scurtă a companiilor care luptă pentru primirea contractului strategic de implementare a rețelei 5G în România, Eduard Hellvig a preferat să decline invitația și să îl trimită în loc pe ”no name” Cristian Bizadea. Însă cum americanii deja s-au cam săturat doar de rapoartele despre FSB, spiritele au fost cu atât mai inflamate cu cât nu au primit în toată această perioadă de plin ”măcel informativ” între Administrația Trump și Beijing nici cel mai neînsemnat raport contrainformativ cu privire la Guoangbu.

”Grindi”, prins cu usturoi chinezesc…?

După cum dezvăluiam chiar zielele trecute, Sorin Grindeanu ar fi ”țintă în mișcare” în aceste zile pentru americani, în ciuda ”cocoloșirii” de care pare a beneficia ”din Pădure”. Pentru că frustrarea americană este cu atât mai mare cu cât nici actuala Putere politică, nici Opoziția și nici măcar serviciile secrete românești nu iau nicio poziție, indiferent care ar fi aceasta, cu privire la ”acuzele” de spionaj ale Casei Albe pe cazul ”Huawei – 5G”. Însă oricum tot Sorin Grindeanu, ca și președinte ANCOM este cel care trebuie să ia o decizie finală cu privire la solicitarea de eliminare a companiei chineze din procedurile pentru implementarea rețelei 5G. Numai că ”Grindi” se tot jură că el unul nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu-i miroase… Numai că americanilor pare să fi început să le ”duhnească” a usturoi chinezesc chiar și aceste asigurări…Avertismentul SUA fiind clar: statul român este penetrat de Guoangbu.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version