Cauta

Amantele lui Rusanu au cazut pe tehnica DNA!

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiare a fost retinut si este oficial acuzat de trafic de influenta comis in favoarea unui anume grup de interese financiare. Numai ca, dupa cum au descoperit cu stupoare procurorii anticoruptie, „stapanul banilor” nu avea o slabiciune aparte doar pentru patronii de societati de asigurari cu bani, dar si pentru unele dintre subalternele sale. Pe care le-a ajutat cu frenezie in cladirea unor cariere profesionale fulminante. Si bine platite, bineinteles.

Dan Radu Rusanu s-a dovedit un adevarat gentleman fata de protejatele sale
Sotii Carmen si Liviu Radu au fost pusi de „nasul” Rusanu in fruntea aviatiei romanesti
Liviu Radu

Certe ste ca, dupa cum sustin surse apropiate anchetei in care este implicat Dan Radu Rusanu, acesta a ajuns sa-i scoate din sarite pana pe si cei mai apropiati colaboratori de la varful PNL pentru „lobby”-ul de-a dreptul desantat facut in favoarea unora dintre protejatele sale. Pentru ca, in timp ce oficial presedintele ASF a divortat de sotie, pe numele careia au fost trecute cele mai importante afaceri ale familiei, Rusanu nu doar ca si-a ajutat cele mai apropiate colaboratoare, dar i-a numit si pe sotii oficiali ai acestora in pozitii cheie.

„Aviatia face senzatia…”

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, in urma presiunilor facute fatis de catre „nasul” Dan Radu Rusanu, una dintre protejatele  principale ale acestuia a fost catapultata in conducerea ROMATSA SA. Totul drept premiu de consolare dupa ce Banca Nationala a Romaniei a refuzat sa-si dea avizul pentru instalarea lui Carmen Radu la carma EXIMBANK. Culmea este ca si sotul acesteia, Liviu Radu, a fost impus drept manager al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Ca protestele specialistilor din aviatie au fost neglijate la numirile sotilor Radu, s-a vazut si dupa ce ROMATSA a ajuns sa fie gasita principalul vinovat pentru tragicul accident din Muntii Apuseni. Iar Aeroportul Otopeni s-a transformat intr- o cloaca in care serviciile sunt execrabile, in timp ce firmele de casa ale liberalilor prospera din contractele incheiate cu generosul director Radu.

Pepiniera EXIMBANK!

Insa, in timp ce incercau sa descalceasca povestea buclucasei ordonante de urgenta prin care Dan Radu Rusanu ar fi executat la comanda subalternii indezirabili gruparii infractionale organizate sprijinite de catre acesta, procurorii anticoruptie au descoperit si cealalta „fata” a presedintelui ASF. Cea prin care „stapanul banilor” se dovedea de o generozitate extrema fata de alte angajate. Ce-i drept, Rusanu pare sa fi avut o adevarata slabiciune pentru finantistele de la EXIMBANK, care erau sprijinite intens pentru a fi promovate in consilii de administratie ale unora dintre cele mai profitabile companii de stat. Culmea este insa ca si in acest al doilea caz care le-a starnit zambete anchetatorilor fosta eminenta cenusie a PNL nu s-a multumit doar sa le faca o astfel de zestre bugetara „finelor” sale, dar s-a dovedit „boier” si fata de barbatii acestora.

Nimeni nu intra in birou!

Acum, ce-i drept, responsabilitatea care apasa pe umerii lui Rusanu era una uriasa, fie si daca tinem cont de simplul fapt ca devenise „jupanul” unei piete de peste cinci miliarde de euro anual. Poate si de aceea presedintele ASF se inchidea in birou atunci cand lucra cu cate o colaboratoare apropiata, nimeni din institutie neindraznind sa il deranjeze, cu totii avand cunostinta de „hobby”–ul batranului crai. Numai ca, avand de pus in executare un mandat de interceptare, se pare ca ofiterii de la tehnic ar fi incalcat intimitatea acestuia, astfel ca retragerea strategica in propriul birou nu l-a ajutat prea mult pe cel acuzat acum de trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version