Cauta

„Chestorul baronilor”, Ion Stoica, prins in dosarul care zguduie mediul bancar si Internele

A fost inspector sef in Arges, Olt si Valcea, iar in 2009, pentru doar cateva luni, secretar general al Internelor. Post pe care a revenit in 2012, dupa ce mai multi politicieni influenti din aceste judete, in frunte cu protectorul sau, pitesteanul Constantin Nicolescu, s-au zbatut ca niste lei pentru ca Ion Stoica sa ajunga din nou „SG”, omul care are in fisa postului managerierea intregului  minister.

Chestorul Ion Stoica a fost sustinut de mai multi presedinti de Consilii Judetene

Ce-i drept, imediat dupa numire, a primit si o veste proasta, dupa ce cumatrul sau Catalin Spataru, cunoscut drept „regele asfaltului” din Arges, a fost arestat pentru o evaziune fiscala de peste 20 de milioane de euro. Insa „finutul” Spataru este acum bine merci, primind contracte pe banda rulanta de la Paul Stanescu, „baronul” de Olt care, la randul sau, l-a sprijinit pe Stoica sa ajunga la varful MAI. Deci chestorul de politie Ion Stoica, fostul om de casa al lui Dan Fatuloiu, ar parea sa aiba toate motivele sa se bucure, atat cat mai are pana la pensie, de importanta sa functie. Insa, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, lucrurile nu stau nici pe departe asa. Mai ales dupa ce numele acestuia, dar si al unui alt chestor aflat pe cai mari in MAI apar intr-un dosar spectaculos, care va zgudui cat de curand sistemul bancar si Internele deopotriva.

In loc de pensie

Afaceristul Catalin Spataru are un copil botezat de sotia lui Ion Stoica

Tocmai cand isi pregatea petrecerea de pensionare, pe care cu siguranta avea sa o dea la „cuibusorul de nebunii” detinut de cumatrul Catalin Spataru in Pitesti, chestorul Ion Stoica s-a trezit peste noapte pus intr-una din cele mai importante functii de la varful Ministerului de Interne, cea de secretar general. Unde a ajuns dupa ce, intre doua atacuri de panica provocate de nenumaratele sale chemari la DNA, „baronul” de  Arges Constantin Nicolescu a batut cu pumnul in masa pentru ca Stoica sa fie adus de la Valcea pe acest post cheie. Si cum, la negocierile interne din cadrul defunctei USL, si alti presedinti de Consilii Judetene extrem de influenti l-au sustinut tot pe pe „chestorul baronilor”, acesta a fost avansat, in loc sa pensionat! Si uite cum Stoica s-a intors in fostul sediu al CC nu pentru a „coordona” afacerile COMICEX, ca pe atunci cand era adjunct la DGMO, ci pentru a manageria intreaga activitatea a Ministerului de Interne.

S-a spart conducta

”Baronul” de Arges Constantin Nicolescu a vegheat mereu la cariera lui Stoica

Insa nu de dezgroparea afacerii COMICEX trebuie sa se teama musai acum Ion Stoica. Chiar daca familia Stoica nu este departe de dificila misiune de a pazi conductele de combustibil, fapt care se regaseste in dosarul care ii da frisoane secretarului general al MAI. Cel care, de asemenea, la cheful tras de Catalin Spataru la restaurantul „Celly”, a privit cu detasare rasturnarea de situatie in cazul cumatrului sau. Pentru ca, dupa ce a fost arestat pentru o evaziune fiscala de nu mai putin de 20 de milioane de euro, Spataru a intrat din nou in afaceri cu statul, castigand licitatii pentru asfaltari de drumuri, constructii de canalizari si implementarea retelei de apa. Mai ales  in Olt, Valcea si Arges, adica tocmai in judetele unde, pura coincidenta, a fost inspector sef si nasul Stoica.

„Baronul” de Olt Paul Stanescu ii da contracte pe banda rulanta lui Catalin Spataru

Insa pozitia de forta pe care a fost suit de „baroni” actualul secretar general al MAI se zguduie serios dupa ce procurorii au reusit sa sparga conducta cu informatii intr-un dosar spectaculos, in care apar mai multe nume grele din diverse domenii de activitate, inclusiv din mediul de afaceri, sistemul bancar si Interne deopotriva.

La pachet

Socant este insa faptul ca nu doar numele secretarului general Ion Stoica apare in itele acestei complexe anchete, dar si cel al unui alt chestor aflat pe o functie de conducere, acesta fiind chiar conducatorul unei importante structuri din cadrul MAI.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Exit mobile version