Cauta

Ziua judecății Covid! Zeci de plângeri penale împotriva medicilor

Rudele morților Covid vor să se facă dreptate

Traumele și ororile prin care au trecut pacienții Covid și rudele celor morți de Covid își cer acum tributul. Avocații au zeci de plângeri penale, unele devenite deja dosare penale, pe numele medicilor din spitalele Covid, acuzați că au comis atrocități și au ucis bolnavii.

Medicamentele administrate tinerei de 42 de ani înainte de a muri

Ardealul a început să demaște nenorocirile din spitalele Covid. Mai întâi a fost Sibiul, pentru ca apoi să urmeze Târgu Mureș și Aradul, de unde vin mărturii îngrozitoare despre lagărele Covid și despre dezumanizarea inimaginabilă a cadrelor medicale. Din cele trei orașe, de departe se remarcă Aradul, unde se pregătesc zeci de plângeri penale împotriva medicilor ATI și a celor din spitalele Covid. Avocatul Oana Lăzărescu, care îi acuză pe medici că i-au ucis mama, a decis să-i reprezinte pro-bono pe toți cei care au căzut victime sistemului medical din Arad. Iar plângerile nu se mai opresc.

”După 15 zile de la diagnosticarea cu Covid și de tratament prescris de medicul de familie, am decis să îi fac mamei o evaluare, pentru că rămăsese cu o tuse seacă și o stare de oboseală. Au găsit-o cu nivelul leucocitelor mărit și au internat-o într-un spital suport Covid, la Grădiște, pentru investigații suplimentare. Fără să-i mai facă testul Covid, pentru că trecuseră 15 zile de la diagnosticare, i-au administrat tratament pentru Covid. După trei zile în care s-a simțit bine, cu saturație bună de oxigen, starea mamei s-a înrăutățit și în două zile a decedat. Diagnosticul pus a fost tumoră gigant pelviană, deși, cu o lună înainte îi făcusem investigații și nu avea nimic. Părerea mea este că au încercat mușamalizarea. De fapt eu cred că mama a pierdut sânge de la anticoagulante și de la tratamentele administrate. După actele medicale, părerea doctorilor consultați a fost că mama a făcut hemoragie internă. De la spital mi s-a spus că era plină de vânătăi, pe mâini, pe burtă, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Mi-au dat-o într-un sac și în sicriu închis. Nici o poză pentru recunoaștere nu ne-au dat”, ne-a declarat avocatul Oana Lăzărescu.

Medicamente psihotrope pentru intubați

Unul dintre dosarele penale la care lucrează avocatul Oana Lăzărescu este cel al unei femei decedate Covid, căruia i s-au administrat medicamente psihotrope extrem de puternice în condițiile în care aceasta era intubată.

”Aici avem un caz de abuz în serviciu, neglijență și ucidere din culpă. Defuncta a luat o infecție intraspitalicească și i s-au administrat doze uriașe de medicamente psihotrope în timp ce era intubată, de genul fenobarbital și haloperidol, plus că a fost legată. Pe secția de ATI toate butoanele de panică sunt dezactivate, dacă peste noapte presiunea de oxigen este prea mare pacientul nu are cum să anunțe, pentru că nu intră nimeni la ei în salon. De două ori pe zi și atât se intră. Le sunt luate telefoanele pe secția de ATI, că nu fac bine aparatelor, spun ei. Pe secțiile ATI sunt dezbrăcați, săptămâna trecută un pacient, despre care ei susțin că a avut 80% afectare pulmonară, a sărit pe geam de la ATI. A sărit dezbrăcat complet. Li se iau verighetele de pe mână, mamei i-au luat cerceii din ureche, i-am găsit în poșeta. Nu știu de unde comportamentul acesta. Nici la Auschwitz nu îi tratau așa”, ne mai spune av. Oana Lăzărescu.

Copii asimptomatici, tratați cu Kaletra

La Spitalul de Pediatrie Arad două fetițe, de 12 și 3 ani, testate pozitiv la Covid, au fost tratate cu Kaletra, în condițiile în care erau asimptomatice. Medicamentul poate provoca sterilitate și obezitate dacă este administrat copiilor. Mama fetițelor, în vârstă de 42 de ani, a murit brusc în Spitalul Grădiște, la patru zile de la internare, fără să aibă comorbidități. ”Așa mor toți, brusc, rudele decedaților mi-au spus că au vorbit, că starea se îmbunătățea și sunt sunați dintr-o dată și li se spune că au murit. Am aproape 30 de plângeri, din care 4 dosare cu oameni care sunt în viață și care acuză malpraxis, care au rămas cu sechele grave din cauza tratamentelor agresive administrate, iar patru plângeri penale deja au fost depuse”, ne mai precizează avocatul arădean Oana Lăzărescu.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version