Cauta

Teoria medicilor români, confirmată de studii. Imunitatea naturală la Covid, dată de virusurile răcelii

Teoria imunității încrucișate, expusă de dr. Oana Mihaela Secară, confirmată de studiile americane

Cercetătorii americani au confirmat teoria medicilor români, care atrăgeau atenția încă din 2021 asupra faptului că sistemul imunitar recunoaște fragmente ale coronavirusurilor și este capabil să-și dezvolte o apărare împotriva virusului Covid. Aceștia au constatat că întâlnirile anterioare cu răcelile comune fac ca persoanele să nu dezvolte forme grave ale SARS-Cov-2 și să ofere o protecție ridicată împotriva acestuia.

Cercetătorii americani au încercat să descopere de ce unii oameni par a fi imuni la Covid și, în urma studiilor, au ajuns la o concluzie șocantă. Banalele răceli anterioare dezvoltă imunitate și pentru noul coronavirus. Astfel, s-a constatat că anticorpii de răceală comună protejează împotriva SAS-Cov-2, potrivit unui material publicat de theepochtimes.com.

Astfel, medicii americani de la Centrul de Recuperare Post-Covid de la Spitalul Universitar Staten Island, au analizat probe de sânge de la 94 de pacienți spitalizați nevaccinați, cu severitate variabilă a insuficienței respiratorii, din care 74 au fost testați pozitiv pentru Covid-19, în timp ce 20 nu au avut infecția. Ei au măsurat nivelurile de anticorpi din infecțiile anterioare cu coronavirus la răceală comună. Aceeași analiză a fost făcută pentru pacienții non-Covid ca martori, existând o corelație pozitivă între nivelurile de anticorpi la răceală comună și anticorpii specifici Covid. Niveluri mai mari de anticorpi la răceala comună la pacienții de control au sugerat un efect potențial protector împotriva severității Covid.

”Conceptul de <<păcat antigenic original>> a fost inventat pentru prima dată în anii 1960 și se referă la modul în care expunerile inițiale la gripă modelează imunitatea împotriva tulpinilor ulterioare asociate. De atunci, cercetările au arătat că aceste amprente originale pot influența susceptibilitatea la alte infecții. Acest fenomen se poate aplica și în cazul Covid-19 și răcelii comune, a declarat pentru theepochtimes.com dr. Thomas Gut, medic intern la Centrul de Recuperare Post-COVID de la Spitalul Universitar Staten Island.

Coronavirusurile, legate genetic

Un studiu din 2023 din Journal of Clinical Virology Plus a analizat răspunsurile imune solide la Covid-19 în Lagos, Nigeria, în care cercetătorii au examinat două grupuri: lucrătorii din domeniul sănătății și populația generală din cinci zone. Din cei 250 de participanți, peste 83% au fost expuși în prealabil la coronavirusuri comune de răceală. Studiul a constatat că celulele lor albe care luptă împotriva infecțiilor au reacţionat încrucişat la virusul Covid-19.

”Acest lucru sugerează că persoanele care au fost expuse anterior la aceste coronavirusuri legate genetic au răspunsuri imune care sunt de protecție împotriva viitoarelor infecții cu SARS-CoV-2”, a declarat Bobby Brooke Herrera, profesor asistent de sănătate globală la Rutgers Global Health Institute și autorul principal al studiului.  Un alt studiu din 2023, din Proceedings of the National Academy of Sciences, a descoperit că copiii de la 2 ani au dezvoltat deja imunitate la mai mulți viruși, inclusiv SARS-CoV-2. Cu toate acestea, aceste celule protectoare au scăzut odată cu vârsta. „Aceste reacții sunt deosebit de puternice la începutul vieții și devin mult mai slabe pe măsură ce îmbătrânim”, a declarat Annika Karlsson, autorul corespondent al studiului și liderul grupului de cercetare la Departamentul de Medicină de Laborator, Institutul Karolinska, potrivit theepochtimes.com.

”Sistemul imunitar recunoaște componentele virusului”

Imunitatea dobândită prin boală este mult mai complexă și are capacitatea încrucișată, spune, în 2021, dr. Oana Mihaela Secară. Acesta considera că, la începutul pandemiei, erau persoane deja imune, deși nu trecuseră prin boală, pentru că aveau o imunitate încrucișată, determinată de întâlnirea cu o rudă mai veche a acestui virus. ”Teoretic, cele două coronavirusuri nu seamănă foarte mult, dar organismul are o imunitate celulară care este capabilă, în mod încrucișat, să distrugă noul coronavirus.  Nivelul de imunitate a populației din țara noastră, în ceea ce privește virusurile respiratorii, este unul foarte bun. Și asta datorită faptului că românii sunt mai obișnuiți cu ele, fiind și clima de așa natură, cu variațiile de temperatură și succesiunea anotimpurilor, și atunci se întâlnesc foarte frecvent cu virusuri respiratorii de foarte multe tipuri. Din acest motiv sistemul nostru imunitar recunoaște multe virusuri și recunoaște chiar și componente din acest nou coronavirus. Există o mare parte din populație care l-a recunoscut, chiar dacă virusul era schimbat în multe privințe, însă anumite componente le-a recunoscut și imunitatea celulară a reacționat. De aceea sunt unii care nu au avut nicio problemă, nici măcar nu au sesizat că s-au întâlnit cu noul coronavirus”, declara dr. Oana Mihaela Secară.

Ultimele stiri

  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Exit mobile version