Cauta

Studiul suedez dă dreptate medicilor români. Vaccinul ARN schimbă ADN-ul

ARN-ul mesager, scăpat de sub control

Trecut aproape neobservat din cauza zgomotului asurzitor al războiului de la graniță, studiul suedez care arată că ARN-ul mesager din vaccinul anti-Covid modifică ADN-ul confirmă, de fapt, ipotezele lansate de medicii români în urmă cu un an. Rezultatele experimentelor din laborator ale suedezilor sunt înfiorătoare și anunță un viitor sumbru pentru vaccinați.

Cercetătorii de la prestigioasa Universitate Lund, din Malmö, Suedia, au descoperit că ARN-ul mesager din vaccinul anti-Covid ajunge în ficat și se convertește în ADN. Concret, ARN-ul mesager rescrie nucleul celulei hepatice și modifică genomul, adică, prin revers transcriptază, se rescrie ADN-ul celulelor.

Studiul a fost făcut in vitro pe celule umane, însă cercetătorii suedezi consideră că acest lucru se poate întâmpla și in vivo, mai precis, în organismul uman injectat. Un semnal de alarmă în acest sens îl trăgea și medicul român Oana Mihaela Secară, care, în baza unor studii deja existente, ridica problema riscului de modificare a ADN-ului prin vaccinarea cu ARN mesager.

”În cazul ARN mesager, celula se modifică genetic și va produce proteina spike. Sigur că aceste celule, la un moment dat, sunt identificate de către sistemul imunitar și distruse. Sistemul imunitar le percepe ca pe celule non-self, care nu sunt ale organismului, și atunci există o șansă foarte mare ca aceste celule să fie distruse. Întrebarea se pune ce te faci dacă tocmai aceste celule transformate din punct de vedere genetic sunt tocmai celulele sistemului imunitar. ARN-ul mesager din vaccin poate ajunge în limfă, iar celule sistemului imunitar ajung să devină producătoare de proteină spike. Și atunci va fi acolo un război fratricid, între celulele imunitare care rămân competente din punctul de vedere al funcționalității lor și cele care sunt modificate genetic și care vor fi distruse”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Fără apărare în fața virusurilor și a celulelor canceroase

Medicul admite că probabilitatea fenomenului este foarte mică, însă aceasta crește odată cu numărul de doze de vaccin. Chiar dacă celulele modificate genetic sunt reperate de către sistemul imunitar și distruse, nu se știe cât de mult mai pot celulele sistemului imunitar să compenseze mecanismul.

”Și atunci este posibil să ne confruntăm cu o imunodeficiență asemănătoare cu cea din HIV, care ar lăsa fără apărare organismul în fața virusurilor, bacteriilor și a celulelor canceroase. Dacă ARN mesager ajunge în alte celule, cum ar fi, de exemplu, celulele din interiorul vaselor de sânge, de pe endoteliu, ne trezim că apar celulele modificate genetic care produc proteina spike încontinuu. Chiar și tranzitoriu dacă produc, anticorpii pe care i-am creat contra proteinei spike vor începe să atace chiar acele celule de pe peretele interior al vaselor de sânge. Și ne vom trezi cu leziuni ale acestor zone, soldate cu apariția cheagurilor și cu probleme de irigație într-un anumit teritoriu, neurologice, cardiovasculare, renale sau hepatice”, ne-a mai precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Poate ajunge oriunde

Potrivit medicilor, ARN-ul messager poate ajunge oriunde și celulele se pot modifica genetic. Chiar dacă este o ipoteză, nimeni nu a urmărit să vadă unde se duce ARN mesager, unde se fixează, ca să vedem care sunt țesuturile țintă. ”Aceste studii ar fi trebuit făcute înainte să generalizăm producția și administrarea de vaccinuri la marea masă a populației, cu atât mai mult la tineri și la copii. Descoperirea suedezilor este foarte importantă, pentru că validează o ipoteză care a fost avansată de la bun început, chiar înainte de începerea campaniei de vaccinare, și anume că vaccinul ARN mesager poate schimba ADN-ul uman. Și atunci trebuie studiat în ce proporție se întâmplă acest lucru, care sunt țesuturile, care este posibilitatea organismului de a compensa acest fenomen și la câte doze fenomenul devine periculos”, ne-a mai spus dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Ultimele stiri

  • Ce se întâmplă cu impozitele românilor după ce va fi introdus salariul minim european. Acest tip de leafă schimbă tot!
  • Dom’ Nic, mateinul cârcotaș
  • Salarii de 2.000 euro în România, dar românii nici nu vor să audă de aceste locuri de muncă: „Pleacă să muncească afară”
  • Gata și cu eolienele din Sudul țării. Afectează ariile naturale protejate
  • Veste bună pentru această categorie de pensionari. Vor putea ieşi la pensie mai repede, dar cu o condiţie. Proiect în Parlament
  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Exit mobile version