Cauta

S-a dat ordinul. Moldovenii, percheziționați la graniță să nu aducă Arbidol

Raed Arafat s-a pus cu răul pe Arbidol

Cu țigări mai poți trece, dar cu Arbidol nu, cam așa sună, ironic vorbind, ordinul autorităților. În ultima perioadă, perchezițiile la granița cu Republica Moldova se fac foarte strict și se caută, cu predilecție, antiviralele pentru Covid, astfel încât prețurile pe piața neagră au crescut vertiginos, iar cursa pentru procurarea acestor medicamente s-a transformat într-una pe viață și pe moarte.

Tot mai mulți români caută cu disperare Arbidol, antiviralul rusesc care s-a dovedit surprinzător de eficient în tratarea Covid, în primele zile de la declanșarea simptomelor. Unii vor să-l aibă în casă, preventiv, iar alții vor să-l ia pentru că au fost infectați cu Covid și nu au ce să ia în afara paracetamolului prescris de medicii de familie. Cel mai ieftin se putea găsi pe filiera cetățenilor din Republica Moldova, unde un tratament complet costă 300 de lei. Pe site-uri însă prețurile variază între 500 de lei și 600 de lei, având în vedere că trebuie administrate două cutii a câte 10 pastile fiecare.

Filiera Republica Moldova însă a fost aproape destructurată, pentru că s-a dat ordin ca perchezițiile să se facă amănunțit, tocmai pentru depistarea celor care îndrăznesc să aducă în România Arbidol. Peste toate acestea, cererea din România a fost atât de mare încât Arbidolul nu se mai găsește aproape deloc în farmaciile de peste Prut. Problema cu perchezițiile este însă una foarte delicată și asta pentru că legislația românească nu prevede interdicția de a aduce medicamente celor care trec granița și nici nu limitează cantitatea acestora, ne spun polițiștii. ”Polițiștii au semnalat că în piețele din orașele aflate la granița cu Republica Moldova se comercializează Arbidol. Astfel, a fost informată Autoritatea Națională a Vămilor, care a început să facă controale la graniță și pentru acest medicament. Avem însă un vid legislativ pentru că, dacă oamenii declară că sunt pentru uz propriu, nu au ce să le facă”, ne spune Marius Iconaru, secretarul general al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Arafat ne vrea binele

Pe principiul ”toată lumea vă vrea binele – nu vi-l lăsați luat”, secretarul de stat Raed Arafat s-a autosesizat și a condamnat virulent piața antivirală ilegală, considerând că aceasta dăunează grav sănătății. ”Piaţa antivirală ilegală clar este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziţia de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenţia la următorul lucru nu este fenomen nou, este un fenomen foarte vechi. Cutia este identică cu cutia originală, conţinutul este zero, dar mai mult, conţinutul poate să fie chiar şi periculos pentru sănătate. S-ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină, cu altceva. Se ştie acest mod de falsificare. Oamenii să fie foarte atenţi, medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel, riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, a declarat Raed Arafat.

Vaccinul bun și tratamentul toxic

Același Raed Arafat a șocat din nou afirmând că toate tratamentele pentru vindecarea Covid sunt toxice și că singurul benefic este vaccinul. ”Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”, a afirmat Raed Arafat, sugerând că vaccinul ar fi un produs absolut natural.

Ultimele stiri

  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Exit mobile version