AcasăCORONAVIRUSRomânia trimite, sâmbătă, Republicii Moldova peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca...

România trimite, sâmbătă, Republicii Moldova peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca – VIDEO

România trimite, sâmbătă, Republicii Moldova peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca - VIDEO (sursa foto: Facebook/Florin Citu)

Prima tranșă de doze de vaccin pe care România intenționează să le trimită dincolo de Prut, ca ajutor umanitar, urmează să fie livrată în cursul acestei zile, pe cale aeriană.

Este vorba despre peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca. ”România își ține promisiunea făcută de către președintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin: 21.600 – Astra Zeneca. Este prima serie din cele 200.000 de doze pe care le oferim ca ajutor umanitar cetățenilor moldoveni. Urmează și restul în lunile următoare”, a anunțat chiar premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

”Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Agenţia Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19”, au transmis, la rândul lor, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

(sursa foto: Facebook/Florin Cîțu)

De altfel, atât șeful Guvernului, cât și secretarul de stat Raed Arafat au fost prezenți la aeroportul Băneasa, la momentul plecării aeronavei cu vaccinurile donate Republicii Moldova. Dozele de vaccin vor fi transportate către Chișinău cu o aeronavă din dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI.

93 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger