AcasăȘTIRI EXTERNEMaia Sandu a dat cărţile pe faţă: de ce va primi Republica...

Maia Sandu a dat cărţile pe faţă: de ce va primi Republica Moldova un ajutor în valoare de 2 milioane de euro de la România

Maia Sandu a dezvăluit că România va trimite în următoarele zile un nou ajutor umanitar, în valoare de peste 2 milioane de euro, constând din combinezoane, măști și mănuși, subliniind că este prima țară care răspunde solicitării Republicii Moldova.

M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova.

Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ce acoperă cele 2 milioane de euro?

Președintele Republicii Moldova a explicat că este vorba de un ajutor umanitar în valoare de peste 2 milioane de euro, ce constă din 100 000 de combinezoane, 100 000 de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de mănuși.

Îi mulțumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia”, a mai spus Maia Sandu.

author avatar
Andrei Ștefan
538 afisari

4 COMENTARII

  1. mastile FFP 3 nu se gasesc in farmacii deci romanul de rand nu le poate cumpara iar pe net au preturi f mari
    bine ca dam cadouri altora

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri