AcasăCORONAVIRUSALARMĂ din cauza valului 3 al pandemiei: lucrurile sunt foarte grave! Iată...

ALARMĂ din cauza valului 3 al pandemiei: lucrurile sunt foarte grave! Iată ce trebuie să se întâmple ca să trecem cu bine peste el!

vaccin-modernaALARMĂ din cauza valului 3 al pandemiei: lucrurile sunt foarte grave! Iată ce trebuie să se întâmple ca să trecem cu bine peste el!

Ministerul Sănătății se pregătește pentru un val 3 al pandemiei în România, estimând că există o foarte mare probabilitate ca tulpina britanică a coronavirusului, dar și cea sud-africană să înceapă să se răspândească intens.

Sunt experți care spun că acest val 3 își va face simțită prezența în România la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie.

Soluţia pe care ar vedea-o experţii? Un nou vaccin anti-Covid. Asta deoarece tulpina din Marea Britanie se răspândește cu repeziciune și va cuprinde întreaga ţară.

Autoritățile din alte state deja discută despre o a treia doză de vaccin anti-COVID, care să ofere protecție față de noile tulpini din Africa de Sud sau Brazilia. Autoritățile de la noi din țară spun însă că a treia doză nu va fi eficientă, ci doar un alt tip de vaccin.

Vaccinarea generală, în aprilie

Vaccinarea populației generale va începe tocmai la jumătate lunii aprilie. Cu alte cuvinte, al treilea val al pandemiei ne-ar putea prinde înainte de etapa a treia de vaccinare.

Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca în scurt timp să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări în Europa de prezență a acestei tulpini.

Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principal cea care vizează copiii, având o rată de transmitere și de contagiozitate mai mare la această grupă de persoane, deci deja avem un plus de grijă.

De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui să ne dea și nouă de gândit”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

author avatar
Andrei Ștefan
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger