Cauta

România, pata NEAGRĂ de pe harta Europei: 1 milion de infectaţi cu covid-19, în doar 3 luni?

octavian-jurma

România, pata NEAGRĂ de pe harta Europei: 1 milion de infectaţi cu covid-19, în doar 3 luni?

Specialiştii deja au scăpat numărătoarea de sub control. Dacă, săptămâna trecut, se vorbea că vârful infectărilor într-un interval de 24 de ore ar putea fi de 20.000 de cazuri, iată că am se discută de 30.000 de infectaţi zilnic.

Unul dintre aceşti cercetători pesimişti este dr. Octavian Jurma. El are previziuni sumbre despre evoluţia pandemiei în valul 4.

Valul 4 ne va strivi pe toţi?

Dr. Jurma a spus că, dacă rata de infectare se menține pe trendul actual, în câteva luni de zile vom depăși cel mai probabil un milion de cazuri noi.

Săptămâna viitoare vom depăși 15.000 cazuri pe zi și ne putem duce încolo spre 25.000-30.000, după calculele mele. Mâine vom depăși, și spun acest lucru, în premieră, numărul de cazuri din 2020.

Acest val, dacă va acumula un milion de cazuri într-o perioadă de trei luni, ne va strivi pe toți. O sa vorbim mult de aceasta decizie fatidica care este comparabila cu decizia lui Nero de a da foc Romei ca sa isi desavarseasca opera.

În cazul acesta insa motivele sunt mult mai prozaice si cinice: se da foc scolilor pentru a se mentine deschise birturile”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma.

Luni, au fost raportate 8.292 de cazuri noi

Luni au fost înregistrate 8.292 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Dintre cele 133 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 ani, 30 la categoria de vârstă 60-69 ani, 52 la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version