AcasăCORONAVIRUSRomânia, criticată vehement în plan european pentru modul în care gestionează vârful...

România, criticată vehement în plan european pentru modul în care gestionează vârful epidemiologic: E un risc pentru noi! Poate deveni „Brazilia Europei”!

România poate deveni „Brazilia Europei”România poate deveni „Brazilia Europei”

Două publicații din Italia, „La Repubblica” și „La Stampa”, critică vehement România referitor la modul în care gestionează vârful epidemiologic și consideră că țara noastră reprezintă coșmarul Europei.

Jurnaliștii italienii se arată cu adevărat șocați de reacția românilor care protestează anti-covid în condițiile în care în ultima săptămână numărul de noi infectări raportate la 24 de ore crește în mod constant.

Presa italiană urmărește îndeaproape evoluția pandemiei în România deoarece aproximativ 2 milioane de români locuiesc în Peninsulă, ceea ce înseamnă să reprezintă un risc pentru italieni, mai ales în condițiile în care mulți români preferă să se întoarcă în țara natală pentru a-și petrece concediile din această vară.

România poate deveni „Brazilia Europei”

De exemplu, jurnalista Maria Lombardi compară în cotidinaul „Il Messagero” România cu Brazilia în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus, întrucât în ambele state pacienților diagnosticați pozitiv cu noul COVID-19 li s-a permis să părăsească spitalele.

Și publicația „La Republica” critică România care ia măsuri pentru protejarea economiei, având relații cu Italia, Franța și Germania, însă reprezintă un coșmar pentru întreaga Europă.

Pentru a sublinia și mai mult riscul pe care îl reprezintă țara noastră în plan european, cotidianul menționat a postat și o serie de fotografii de la prostestele anti-covid care au avut loc în Piața Victoriei din București.

Românii care intră în Italia nu trebuie să stea în carantină… momentan

Viceministrul Sănătății din Italia Pierpaolo Sileri a precizat că există controale funcționale la intrarea în peninsulă, însă în prezent atenția trebuie concentrată pe zborurile care vin din țări afectate, acesta dând exemplul Bangladeshului cu care a întrerupt legăturile aeriene.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
193 afisari

2 COMENTARII

  1. Problema critica o reprezinta Italia in Europa. Acolo au murit printre cei mai multi europeni. Iata statistica la zi:
    1 Regatul Unit (66)
    2 Spania (61)
    3 Italia (58)
    4 Suedia (56).
    (morti/zi /100.000 loc)
    Nu Brazilia e pe primul loc ei au 78.000 de morti ci Sua cu peste 140.000 de victime.
    Deci cine pe cine risca?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger