Cauta

Raed Arafat a tras ALARMA: un nou fenomen periculos pune sănătatea românilor în pericol!

raed arafat

Raed Arafat a tras ALARMA: un nou fenomen periculos pune sănătatea românilor în pericol!

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să evite călătoria în zonele în care a apărut nouă tulpină a virusului. Sunt vizate țările din sudul Africii, dar și zonele limitrofe, a explicat șeful DSU.

Raed Arafat recomandă doar călătoriile esențiale și renunțarea la vizitele în țările afectate, inclusiv cele aflate în vecinătate.

Long-Covid, un fenomen tot mai periculos

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că încep să apară tot mai multe cazuri post COVID.

Mai e un lucru care trebuie să ne uităm la el foarte bine. Încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de post COVID, COVID lung, cum spunem, care necesită atenţie şi îngrijire atentă şi care trebuie găsite soluţii.

Asta a fost una din concluziile colegilor din Israel care ne-au zis că la ei deja văd acest fenomen, că post COVID-ul deja începe să apară în unităţile de primiri urgenţă, începe să apară în diferite zone şi aici recomandare este să se facă anumite clinici de pneumologie, de infecţioase, care să se ocupă de aceste cazuri.

Acestea sunt măsuri suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le-a anunţat”, a menţionat Arafat.

Valul 5 n-ar avea legătura cu tulpina sud-africană

Arafat a afirmat că pregătirea pentru următorul val se face, precizând că autorităţile nu stau liniştite chiar dacă acum se înregistrează o scădere a numărului de cazuri. El a precizat că încep să apară tot mai multe cazuri post COVID. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că probabil valul 5 al pandemiei nu va avea legătură cu noua tulpină.

Pregătirea pentru următorul val oricum se face şi la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul nostru, pe partea sectorului de urgenţă, nu stăm liniştiţi chiar dacă acum suntem în scădere la numărul cazurilor.

Aici cu siguranţă sunt şi alte soluţii care pot fi implementate, sunt convins că se lucrează asupra lor la nivelul Ministerului Sănătăţii. Am avut şi vizite care au venit cu anumite idei, asta poate se vor discuta acolo.

Din punctul nostru de vedere, capacitatea, modul în care vom reacţiona, noi încercăm să păstrăm ce am avut, în sensul în care la momentul în care vedem că începe să crească, să începem să reactivăm anumite mecanisem care acum încet încet nu mai sunt active sau sunt active la minim pentru că avem un număr mai mic de cazuri.

Şi ne întoarcem la activarea unui număr mai mare de paturi de terapie intensivă, ne întoarcem la activarea mecanismelor din unităţile de primiri urgenţe, la suplimentarea echipajelor de intervenţie”, a declarat Arafat.

Ultimele stiri

  • Biden dă de pământ cu procurorul CPI care a emis mandat de arestare împotriva premierului israelian Netanyahu
  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Exit mobile version