Cauta

Pentru că românii nu le trec pragul, multe centre de vaccinare se ÎNCHID. Valeriu Gheorghiță a anunțat CIFRELE exacte! – VIDEO

Pentru că românii nu le trec pragul, multe centre de vaccinare se ÎNCHID. Valeriu Gheorghiță a anunțat CIFRELE exacte! - VIDEO

Pe măsură ce se anunță, zilnic, în raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) numărul cazurilor noi de infectări cu COVID-19 confirmate la nivel național, iar autoritățile comunică, totodată, și situația vaccinării anti-COVID, joi s-a aflat, chiar de la Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, că 171 de cabinete de vaccinare îşi vor încheia activitatea în perioada următoare.

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut anunțul chiar de la Palatul Victoria, într-o conferință de presă. Și a explicat ce anume s-a constatat în urma unei analize la nivelul cabinetelor de vaccinare – și în câte dintre ele s-a remarcat o activitate redusă.

„Aşa cum am anunţat în săptămâna trecută, am identificat un număr de 322 de cabinete de vaccinare care au activitate redusă în ultimele două săptămâni, în perioada evaluată, ceea ce înseamnă mai puţin de zece doze administrate zilnic. Ieri (miercuri-n.red.) am avut o şedinţă împreună cu colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi Direcţiile de Sănătate Publică şi, practic, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în 10 februarie.

Ce se va întâmpla cu o parte dintre centrele de vaccinare

Unele dintre acestea ar urma să fie transformate în centre de testare, iar altele vor funcționa în sistem hibrid – adică și cu activitate de vaccinare, dar și de testare.

„Parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare, acolo unde permite circuitul şi accesibilitatea pentru pacienţi, mai ales în mediul rural, şi de asemenea o parte din centre vor funcţiona în format hibrid, în sensul în care va exista atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare”, a precizat Gheorghiță.

Șeful CNCAV a făcut referire și la centrul de vaccinare de tip drive-thru din Hunedoara, recent devenit funcțional. „Mai mult decât atât din acest punct de vedere de pildă centrul de vaccinare de tip drive-thru din Deva, Hunedoara deja şi-a început activitatea şi ca centru de testare şi practic persoanele se prezintă direct la centru pe un flux separat şi beneficiază de testare conform recomandărilor”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Cifrele oficiale: cazuri noi și situația vaccinării

Anterior în cursul zilei de joi, 10 februarie, de la Grupul de Comunicare Strategică s-a aflat, în raportarea zilnică detaliată privind situația COVID la nivel național, că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 26.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 880 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.176 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

De asemenea, din cele mai recente date anunțate oficial de autorități, miercuri, reiese că potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 9 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

foto: stirioficiale.ro

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • Exit mobile version