Cauta

Medicul Adrian Marinescu, anunț important cu referire la valul al patrulea și varianta Delta – VIDEO

Medicul Marinescu (sursa foto: 360medical.ro)

Se vorbește tot mai des în ultima vreme și în România despre un val patru al pandemiei COVID, dar și despre deja temuta variantă Delta.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, a făcut precizări importante cu privire la ce ar urma să se întâmple în perioada următoare. ”Valul al patrulea ar putea să fie un val mult mai echilibrat. (…) Cei care au trecut prin boală și cei care s-au vaccinat au practic imunitate. O imunitate care e în primul rând la nivel de celule, dar sigur și la nivel de anticorpi.

Și atunci ne putem aștepta la un număr mare de infecții, dar, din fericire – sau așa ar trebui să se întâmple – ar trebui să avem un procent mic de forme severe. (…) Apropo de presiunea la nivelul sectorului medical, în mod logic ar trebui să fie o presiune mai mică raportând la ce știam noi din valorile anterioare. Ce trebuie să facem în această situație?

Să fim realiști și să realizăm că într-adevăr va fi o situație grea din punct de vedere epidemiologic, probabil din august și în toamnă, trebuie să prevenim și bineînțeles ce vorbim aproape zilnic de mai multe ori – vorbim despre vaccinare”, a declarat medicul, marți, la Antena3.

Marinescu: Sunt pacienți nevaccinați și pacienți care nu au trecut prin boală

Întrebat câți pacienți sunt internați acum cu varianta Delta la Matei Balș, medicul a răspuns: ”Trebuie să știm foarte clar – practic toți pacienții din valul al patrulea au varianta Delta. Cei mai mulți dintre ei. Deci lucrurile sunt evidente. (…) Cei care sunt până acum vor fi cu varianta Delta într-un procent de probabil 90%”.

Întrebat câți pacienți sunt internați la Balș în stare gravă, doctorul Marinescu a precizat: ”La noi știți că ajung în general cazurile severe. Chiar dacă, deocamdată, presiunea nu e crescută, (…) sunt în general cazuri severe, pentru că ele se selectează de peste tot din țară. Ce este foarte important e că în imensa lor majoritate (…) sunt pacienți nevaccinați și pacienți care nu au trecut prin boală.”

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • Exit mobile version