Cauta

Legea a primit undă verde de la Cotroceni! Decizie de interes pentru cei care se vaccinează antiCovid

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 pot beneficia, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu e inclusă în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin ce le este administrată.

Printre cele șapte decrete pe care le-a semnat președintele Iohannis, vineri, 23 iulie, se numără și cel privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre legea adoptată de Camera Deputaților, pe 29 iunie, cu 263 de voturi pentru, fiind înregistrate și 30 de voturi contra și patru abțineri, din câte se menționează pe site-ul Camerei inferioare a Parlamentului. Actul normativ a fost respins, însă, de Senat, pe 17 mai.

Din câte se menționează în forma legii pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID -19 transmisă pentru promulgare, s-au stabilit următoarele:

”Articol unic. – După articolul 21 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou articol, art. 211, cu următorul cuprins:

„Art. 211. – (1) Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:
a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat;
b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților;
c) câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și a soldaților și gradaților profesioniști.”

Cum se acordă

Drepturile persoanelor prevăzute la aliniatul 1 se acordă pe baza adeverinței de vaccinare eliberată potrivit legii, se mai menționează în textul actului normativ.

Conform acestei legi, de aceste drepturi beneficiază și ”unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.”

Însă, potrivit actului normativ, aceste dispoziții nu se aplică în situația în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Ultimele stiri

  • ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia
  • UE cere prioritate zero pentru eoliene la intrarea în sistem. Celelalte capacități trebuie închise
  • Izmenele deontologelii trebuie înlocuite cu chiloții de mall
  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Exit mobile version