Cauta

Care sunt primele semne ale unei posibile infectări cu tulpina Omicron. Profes. Streinu-Cercel spune la ce să fim atenți

La ce să fim atenți! Semne ale unei posibile infectări cu tulpina Omicron. Ce a anunțat profesorul Streinu-Cercel

La ce să fim atenți! Semne ale unei posibile infectări cu tulpina Omicron. Ce a anunțat profesorul Streinu-Cercel (sursa foto: facebook/Adrian Streinu-Cercel)

Cum în ultima vreme se discută frecvent și în România despre noua variantă a SARS-CoV-2, denumită Omicron, președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a făcut precizări importante. Reputatul medic a vorbit recent la Antena 3 despre primele semne ale posibilei infectări cu Omicron.

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron, mulți s-au plâns de dureri în gât, ca şi când ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor”, a declarat Streinu-Cercel.

Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Și un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă” – Adrian Streinu-Cercel.

În tot acest context, profesorul Streinu-Cercel a adus din nou în atenție și importanța igienei mâinilor. „Vaccinarea este cea care ne poate scoate din această situație, dar și purtatul riguros al măștii”, a completat medicul.

Cine sunt primii români infectați cu varianta Omicron

La finalul săptămânii trecute, mai precis pe 4 decembrie, s-a aflat că au fost confirmate în România primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

„În această după-amiază, Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice. Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare”, a anunțat Ministerul Sănătății (MS) în 4 decembrie.

Între timp, mai precis în seara zilei de luni, 6 decembrie, reprezentanții Ministerului condus de către Alexandru Rafila au anunțat într-un scurt comunicat faptul că „în urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună.”

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version