AcasăȘTIRI EXTERNEOmicron, rezultatul întâlnirii dintre HIV și Covid-19?

Omicron, rezultatul întâlnirii dintre HIV și Covid-19?

Omicron, rezultatul întâlnirii dintre HIV și Covid?

Bioinformaticianul sud-african Tulio De Oliveira crede că varianta Omicron a apărut probabil după incubarea în corpul unei persoane seropozitive care nu fusese vaccinată împotriva Covid-19

Acest om de știință este primul care a identificat noua mutație genetică a virusului și care a alertat lumea.

Tulio De Oliveira a fost de ceva vreme în alertă într-o țară ca Africa de Sud în care coronavirusul circulă foarte mult și în care un procent mare din populație este purtătoare de HIV necontrolat.

13 mutații unice ale virusului

În plus, vaccinarea împotriva Covid-19 nu este masivă în Africa de Sud. Această combinație de factori înseamnă că mulți oameni din țară nu au un sistem imunitar suficient de puternic pentru a lupta împotriva Covid-19.

În iunie, Tulio De Oliveira și echipa sa au început să monitorizeze o pacientă seropozitivă și infectată cu Covid-19, ale cărui teste au rămas pozitive timp de 216 zile.

În cursul celor 216 zile, oamenii de știință au detectat 13 mutații unice de Covid-19 în corpul său. Cu toate acestea, pacienta nu s-a îmbolnăvit niciodată grav și, când a revenit la tratament, după aproximativ șase luni de studiu, ea și-a revenit după infecția cu Covid-19 și și-a adus HIV-ul sub control în ​​câteva săptămâni, scrie Slate.

În total, în corpul său au fost descoperite aproximativ 30 de modificări genetice în timpul cercetării, dintre care unele ar putea afecta răspunsul coronavirusului la vaccinuri sau tratamente.

Tulio De Oliveira a alertat OMS despre această situație. Concluziile sale sunt următoarele: Deși o persoană seropozitivă nu are un risc mult mai mare de a dezvolta un Covid mai sever decât alți oameni imunocompromiși, ea poate – în situații precum cea din Africa de Sud, unde mulți oameni au HIV nedetectat sau necontrolat – să găzduiască mutații și variante ale virusului, deoarece virusul este capabil să supraviețuiască mai mult în corpul lor din cauza unui sistem imunitar slăbit.

Continuă să rămână multe întrebări despre varianta Omicron și chiar mai mult despre relația acesteia cu HIV. Tulio De Oliveira își va continua cercetările pe acest subiect.

author avatar
Tudor Borcea
296 afisari

2 COMENTARII

  1. Ne doare-n cur de ”variantele” voastre !
    De TOATE !
    Inainte de a muri sper sa-m spal securea in singele unui nazist !!

  2. Ne pisam pe povestile nemuritoare cu delta, omicron si ce alt rahat va mai aparea. Pe scurt.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger