Cauta

Întreruperea transmiterii virusului este imposibilă. O spun medicii!

Măsurile autorităților, inutile. Virusul se va răspândi în continuare

Orice măsuri ar lua autoritățile, singurul care ne poate apăra este răspunsul imun obținut la întâlnirea cu virusul, spun medicii. Aceștia reiterează ideea că stoparea transmiterii Covid-19 este imposibilă și că, mai devreme sau mai târziu, toți vor intra în contact cu virusul, fie ei vaccinați sau nevaccinați.

Creșterea ușoară a numărului de cazuri Covid-19 nu trebuie să ne sperie, mai ales că marea majoritate a persoanelor testate pozitiv sunt asimptomatice, susțin medicii. În acest moment, în spitale sunt internați 456 de pacienți, din care 67 la ATI, însă este posibil ca și cei internați să aibă doar simptomatologie respiratorie, fără afectare pulmonară sau chiar simptomatologie ușoară, dar internați preventiv din cauza comorbidităților, mai arată medicii. Un reper important este cel al deceselor, care s-a menținut la o medie de 1-2 pe zi.

”Trebuie spus și faptul că nu avem o imagine corectă și clară a deceselor, pentru că ele se raportează conform legislației în vigoare, care nu încurajează o raportare a deceselor cum se făcea înainte, pe criterii medicale. Acum cauza deceselor nu este stabilită pe criterii medicale și nu putem să ne orientăm după aceste statistici legate de decese. De asemenea, asimptomaticul nu este un caz, iar statisticile care îi includ pe asimptomatici nu sunt valide. Cei testați, în marea lor majoritate, nu sunt bolnavi, ei se testează pentru alte motive. Cazurile Covid-19 înseamnă simptomatologie, modificări în tabloul analizelor de laborator și, eventual, imagistic, și, la urmă vine, pentru confirmare, un test”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară. Aceasta arată că este clar că nu avem cazuri grave ca în sezonul rece, pentru că acum organismul se apără mai ușor. Totodată, medicul mai semnalează că în această perioadă se formează imunitatea de turmă, având în vedere că nu mai sunt atâtea restricții și nici oamenii nu mai sunt atât de dispuși să renunțe la socializare. ”Atâta timp cât sezonul cald favorizează un răspuns imun bun din partea organismului prețul nu este foarte mare, iar acest lucru se și vede, pentru că nu sunt probleme deosebite. Ceea ce am spus de la început se întâmplă: toată lumea va intra în contact cu acest virus, fie vaccinați, fie nevaccinați. Cu o viteză mai mare sau mai mică, în funcție de nivelul interacțiunilor dintre oameni”, ne mai spune medicul Oana Mihaela Secară.

Frânarea imunizării naturale nu este o soluție

Frânarea vitezei de realizare a imunizării pe cale naturală, prin restricții, era menită doar să nu supraaglomereze spitalele, susțin medicii, care atrag atenția asupra faptului că această frânare poate produce alte efecte foarte grave, din punct de vedere social și economic. ”Nu are rost să punem frâne care distrug societatea din alte puncte de vedere atâta timp cât nu este o problemă de presiune la nivelul spitalelor. Întreruperea transmiterii virusului este imposibilă, repet acest lucru, transmiterea se va produce până la capăt, până când toată lumea va intra în contact cu virusul și își va forma un răspuns imun complet. Până când acest lucru nu se va întâmpla transmiterea nu se va opri. Iar în momentul în care acest lucru va fi finalizat, ca și în cazul gripei, vom asista la niște manifestări de natură endemică, adică noile variante care vor apărea vor mai determina niște cazuri, în special în sezonul rece, dar acestea nu vor fi de speriat”, ne-a mai precizat dr.Oana Mihaela Secară.

555 de paturi ATI, blocate pentru sub 70 de pacienți

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că, la acest moment, sunt disponibile pentru bolnavii Covid 50 de paturi ATI în București și alte 500 de paturi ATI în țară, cu posibilitatea ca acest număr să crească. În prezent însă, la Terapie Intensivă sunt internați doar 67 de pacienți, ceea ce înseamnă, la 41 de județe, sub doi internați pe județ. Astfel, cel puțin 400 de paturi sunt blocate inutil accesului pacienților non-Covid, ale căror boli s-au agravat în perioada pandemiei, din cauza închiderii spitalelor.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version