Cauta

Florin Cîţu îi trage pe medici de urechi: „Sunt dezamăgit că nu s-au vaccinat mai mulţi”

florin-citu video

Florin Cîţu îi trage pe medici de urechi: "Sunt dezamăgit că nu s-au vaccinat mai mulţi"

Florin Cîţu a susţinut, sâmbătă, o videoconferință cu prefecții și cu reprezentanții DSP-urilor, în contextul pandemiei. Cu această ocazie, premierul a spus că s-ar fi aşteptat ca personalul medical să se vaccineze într-un procent mai ridicat.

De asemenea, premierul a cerut mărirea capacității secțiilor ATI la 2.000 de paturi.

Cîţu a vorbit despre puterea exemplului

În acelaşi timp trebuie să spun că încă am problemă sau sunt dezamăgit de faptul că în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate şi ar trebui să vedem ce facem cu aceasta.

Este foarte important pentru că de aici puterea exemplului, în această perioadă, este foarte importantă”, a declarat Florin Cîţu sâmbătă, la o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Prim-ministrul a făcut un apel către tot personalul medical să înţeleagă importanţa detaşărilor în alte zone, unde este nevoie de îngrijirea bolnavilor cu COVID-19, subliniind că în această perioadă dificilă „toţi trebuie să facem un sacrificiu”.

Le-a cerut medicilor să accepte detaşarea

Florin Cîţu i-a rugat, praticic, pe medici să accepte detaşarea în alte părţi, acolo unde este criză de personal.

Fac un apel la tot personalul medical. Ştiu că reprezintă un disconfort şi e o problemă să fiţi detaşaţi în această perioadă, să lucraţi în alte zone. Înţeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceţi nici pentru mine, nici pentru ministrul Cseke, nici pentru domnul Arafat.

Asta este situaţia în acest moment şi avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze, trecem printr-o situaţie dificilă şi este clar că trebuie să înţelegem cu toţii acest moment şi toţi trebuie să facem un sacrificiu. Vă înţeleg şi apreciez toate eforturile pe care le faceţi în această perioadă”, a mai declarat Cîţu.

Ultimele stiri

  • Ne mai luăm mult la mișto, domnule Dan Voiculescu?
  • Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor
  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Exit mobile version