AcasăCORONAVIRUSExistă speranţe şi pentru scepticii vaccinului anti-Covid: a apărut medicamentul-minune!

Există speranţe şi pentru scepticii vaccinului anti-Covid: a apărut medicamentul-minune!

pastila covidExistă speranţe şi pentru scepticii vaccinului anti-Covid: a apărut medicamentul-minune!

Oamenii care se tem de vaccinul împotriva noului coronavirus au şi ei o speranţă: un medicament ce înlocuieşte serul respectiv.

Agenţia britanică pentru autorizarea medicamentelor a aprobat vineri un cocktail de anticorpi produs de Regeneron şi Roche în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu Covid-19.

Ce efecte are acest medicament?

Medicamentul Ronapreve poate preveni infectarea, reduce simptomelor infecţiilor severe COVID-19 şi reduce riscul de spitalizare.

Acest tratament va fi o armă importantă în arsenalul nostru împotriva COVID-19„, a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid. Informaţiile despre noul tratament vin în contextul în care peste 6.100 de pacienţi COVID-19 au fost spitalizaţi în Marea Britanie în cursul acestei săptămâni”

Companiile se luptă să găsească o pastilă

Trebuie remarcat că s-a născut o mare competiţie între companiile farmaceutice pentru dezvoltarea unui tratament anti-COVID-19 sub formă de pastile se intensifică, în timp ce o companie japoneză a început testele clinice şi intră astfel în cursă alături de societăţi precum Pfizer sau MSD (Merck Sharp &Dohme).

Dar cu atenţia concentrată mai ales asupra vaccinurilor anti-COVID-19, în ultimul an nu prea s-au înregistrat progrese decisive la acest capitol, tratamentele folosite pentru această boală înregistrând puţine schimbări.

Ce a făcut Pfizer? A dezvoltat şi această companie o pastilă, administrabilă de două ori pe zi şi al cărei concept este apropiat de cel al Shionogi. Ar putea ajunge pe piaţă chiar în cursul acestui an.

author avatar
Andrei Ștefan
658 afisari

3 COMENTARII

  1. Asteptam cu speranta ! Desi, marea putere medicala a lumii, Israelul a scos doua astfel de tablete si acum da din colt in colt, China la fel, Japonia etc etc si …..nimic !!? E grea treaba asta, timpul si competenta biologilor le joaca feste, anunta toti si dupa ce astepti aparitia pe piata….nimic ! Sa-i ajute D-zeu, sa ne ajuta si pe noi sa avem acces la ele ! Nu inteleg un lucru : ce se amesteca politicienii, de regula Neica Nimeni in speta asta , de ce nu-si vad de prostiile si aiurelile lor si se baga in cercetari avansate medical- biologice, domeniu altor oameni cu pregatire serioasa, temeinica, multa munca contratimp ? Ne-am saturat de politicieni, lasati-ne dracu-n pace, analfabeti inutili ! Asteptam cu speranta uciderea hidrei ca ucide milioane de vieti ! Si voi medicilor, ce fel de oameni sinteti de acceptati ca politicul sa va dicteze tot desi sint total pe linga ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger