AcasăȘTIRI EXTERNEEste oficial: al patrulea val de Covid-19 a început în Germania

Este oficial: al patrulea val de Covid-19 a început în Germania

Este oficial: al patrulea val de Covid-19 a început în Germania

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Germania.

Proporția de eșantioane pozitive în rândul testelor PCR în laboratoare a crescut de la patru la șase procente într-o săptămână până la jumătatea lunii august, potrivit ultimului raport săptămânal al Institutului Robert Koch, difuzat joi seara.

Tinerii, cei mai afectați

Raportul se bazează pe aproximativ jumătate de milion de teste provenind de la aproape 200 de laboratoare. În special tinerii sunt afectați de infecții.

„Acest lucru arată acum în mod clar începutul celui de-al patrulea val, care devine din ce în ce mai puternic, în special din cauza infectărilor populaţiei adulte tinere”, se arată în raportul RKI.

De la începutul lunii iulie s-a înregistrat o creştere a ratei incidenţei în Germania, în special în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 şi 49 de ani.

Infectați în vacanță

Unele persoane atinse de maladie s-au infectat în vacanțe, în țări ,de exemplu, din Balcani, Turcia sau Spania.

Institutul Robert Koch consideră că riscul pentru sănătate pentru cetățenii germani care nu au fost încă vaccinați sau care au fost vaccinați doar o dată este ridicat. Pentru cei care au fost complet vaccinați, cercetătorii estimează un risc moderat.

Potrivit virusologului Christian Drosten, majoritatea persoanelor vaccinate nu vor avea nevoie de un rapel în toamnă. Cu toate acestea, Drosten crede că o vaccinare de rapel în această toamnă este foarte potrivită pentru persoanele în vârstă și pentru unii pacienți cu risc ridicat.

author avatar
Tudor Borcea
257 afisari

1 COMENTARIU

  1. valul marii minciuni servite vine de la motorul ue o adunatura de dezumanizati si anticrestini !!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger