Cauta

E amenințat Crăciunul de noua variantă a coronavirusului? Ce spune dr. Octavian Jurma despre Omicron

octavian jurma

E amenințat Crăciunul de noua variantă a coronavirusului? Ce spune dr. Octavian Jurma despre Omicron

Dr. Octavian Jurma a comentat pe pagina personală de Facebook declaraţiile făcute de Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi şeful DSU, Raed Arafat, în urma şedinţei de urgenţă organizată la Guvern, după apariţia primelor cazuri de Omicron în ţară.

Specialistul este de părere că este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în Romania în luna decembrie.

„Este exclus ca varianta Omicron sa poata produce un nou val in Romania in luna decembrie chiar si in absenta acestor masuri, pentru ca dobandirea dominantei Omicron va dura cel putin 2-3 saptamani. Deci luna decembrie va fi relativ linistita in Romania la iesirea din valul 4-Delta. Daca insa masurile de preventie pot amana debutul valului 5-Omicron din ianuarie pana in februarie, am putea salva mii de vieti, mai ales daca acest rastimp va fi folosit pentru vaccinare si adoptarea certificatului verde.

Evident rata de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importanta masura absenta din Romania. Nu doar ca lipseste, dar au fost repetate asigurarile publice ca nu va fi introdus pentru biserici si deci nici pentru alte activitati cu pretentii simiare de esentialitate. Aici batalia este pierduta inainte de a incepe”, scrie Jurma pe Facebook.

Omicron, o necunoscută!

Medicul crede că impactul şi extinderea variantei Omicron pot fi diminuate prin vaccinare şi prin utilizarea certificatului verde.

„Dacă însă măsurile de prevenţie pot amână debutul valului 5-Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieţi, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare şi adoptarea certificatului verde. Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absenţa din România. Nu doar că lipseşte, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici şi deci nici pentru alte activităţi cu pretenţii simiare de esenţialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Ultimele stiri

  • Horoscop 10 iunie 2024 – Vă este ușor să faceți față obstacolelor actuale
  • Nicolae Ciucă, după rezultate exit-poll ora 22.00: „Românii au zis nu extremismului”
  • Ciolacu, primele declarații după rezultatele exit-poll. „PSD a câștigat alegerile”/Ce spune despre scorul de la Primăria Capitalei
  • Rezultate exit-poll ora 22.00. Prima reacţie a lui Nicuşor Dan după ce a câştigat un nou mandat la Primăria Bucureştiului
  • George Simion anunță scor istoric pentru AUR: „O să-i mâncăm!”
  • Rezultate exit-poll ora 22.00. Nicuşor Dan câştigă un nou mandat la Primăria Capitalei! Gabriela Firea, pe locul 2. Piedone, pe 3
  • UPDATE| Alegeri europarlamentare Franța. Macron, spulberat! Marine Le Pen a cucerit Hexagonul!
  • Alegeri locale 2024. Firea, înainte de anunțarea primelor rezultate exit-poll: De ce trebuie să vorbim ca niște învinși?
  • Diana Șoșoacă atacă pensionarii: „Au votat împotriva intereselor României”
  • Rezultate alegeri exit-poll 2024. Câţi români au votat la alegerile locale şi europarlamentare, până la ora 20.00
  • Exit mobile version