AcasăCORONAVIRUSPreviziune întunecată! Valul 5-Omicron, un pericol uriaș pentru România. / „Ne va...

Previziune întunecată! Valul 5-Omicron, un pericol uriaș pentru România. / „Ne va lovi ca un trăsnet”

omicronPreviziune întunecată! Valul 5-Omicron, un pericol uriaș pentru România. / „Ne va lovi ca un trăsnet”

Valul 5 nu va ocoli România, crede șeful DSU Raed Arafat, care preconizează că varianta Omicron se va amesteca cu Delta, urmând ca încet-încet noua tulpină a coronavirusului descoperită recent în Africa de Sud să devină dominantă, care este mult mai contagioasă.

Oficialul crede că după sărbători se va înregistra o nouă creștere a cazurilor de Covid-19.

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creştere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în ţară, cei care pleacă din ţară în concedii şi care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut şi după perioada verii, adică o creştere nouă a cazurilor şi un val nou. Este posibil, nu este exclus”, a spus Raed Arafat la Digi24.

În opinia sa, noua tulpină Omicron va ajunge fără discuţie şi în România, aşa cum a ajuns şi tulpina Delta. Când discutam iniţial de tulpina Delta, aceasta era departe, era în Anglia, era doar în unele zone, România nu o avea şi totuşi, după vară, a devenit predominantă, a reamintit Raed Arafat.

„Tulpina Omicron este mult mai contagioasă decât tulpina Delta şi în acest moment, toate măsurile pe care le iau ţările europene, ţările lumii în general, sunt măsuri de întârziere”, a explicat şeful DSU.

Valul 5 va fi produs de Omicron

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă că valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, dar valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet. Specialistul spune că exista semne că Omicron se răspândește cu rapiditate în Europa și prin urmare este foarte posibil ca următorul val va fi produs de Omicron.

Jurma a explicat că noua variantă a virusului este o veste mai proastă pentru România decât este pentru Africa de Sud.

„Asta înseamnă că Omicron infectează în medie de 5 ori mai ușor populația care a trecut deja printr-o boală într-o țară cu rată scăzută de vaccinare (adică o populație similară cu România). Deci încă nu știm dacă Omicron este o veste proastă pentru toată Europa, doar că este o veste mai proastă pentru România decât este pentru Africa de Sud (noi avem o populație mult mai îmbătrânită și mai vulnerabilă). (…) În Africa de Sud e vară acum. În Europa e iarnă. Vaccinați-vă, mai ales dacă ați trecut prin boală. Faceți-vă boosterul, e un privilegiu că e liber. Purtați mască.” a transmis medicul pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
571 afisari

9 COMENTARII

  1. Cucoană, cine este Jurma? Care este specializarea individului asta? Individul ăsta este un panglicar care cânta in strună guvernului si atât. Dacă nu stiai, informează-te. Sunt atâția medici adevărați in țară și tu cucoană este tot ce ai găsit? O sursă lipsită de credibilitate, agreată de partid?

  2. Eu zic ca „șeful DSU Raed Arafat se va amesteca cu” Jilava, urmand ca activitatile specifice Jilavei sa devina dominante pentru ceilalti lucratori din domeniul Covid, fie ei din spitale, presa sau institutii oficiale, intrucat Jilava va fi mult mai contagioasa, chiar si pentru panicologul Jurma.

  3. De unde a mai apărut și pocnitoarea asta de Vlad?
    Ca un trăsnet o va lovi pe ea…. să nu spun ce că poate chiar și-o va dori.

    Fă, jarteluță mică, tu chiar nu te-ai interesat cine este Jurma ăsta, fă, baragladino?

  4. Bai jurmologule de Jurma, bai potlogarule ratat, bai trepadusule nazist imputit, sa vezi tu ce o sa te loveasca fix intre ochi romanasii tai, bai sekuristule ordinar si hot de 6 lei si 66 de bani !! Tu chiar crezi ca cineva mai crede ceva din povestile voastre vanatoresti, bai cleptomanule tampit ? Nic draku nu mai asculta de voi, sa vedeti voi ce solidaritate intre ochi o sa va luati, acum a-ti dat drumul la noua arma biologica, pe care mitomanul de Arahat deja a si importat-o cu avionul lui ma-sa din Afrika cea demokrata !! Ha ha ha 🙂 Pai asta a si fost planul globalistilor, ca doar ei controleaza toti ciumpalacii din parlament, sa creeze haos total, ceea sce s-a si reusit !! Acum urmeaza cea mai mare foamete din istorie, dupa aia vine razboiul cel mare, iar dupa aceea majoritatea problemelor deja se vor fi rezolvat, iar cei ramasi se reintorc automat in sec. 15 !! Craciun Fericit tututor ne-vaxxinatilor in cap, nu va faceti griji de cobaii mici si pufosi dusi cu pluta, oricum au deja locurile asigurate in Iad !! Nu te teme, turma mica, mare este puterea lui Dumnezeu !! Ei vor muri, iar noi vom fi liberi !!

  5. Jurma = Pacalici !.. Andreea Vlad = portavocea unui pacalici ! Jurma asta nu ar trebui lasat nici macar sa stoarca cosuri.. Soumya Swaminathan de la OMS afirma despre Omicron ca este foarte posibil „sa nu mai dea cazuri severe si internari la ATI, precum si un numar considerabil de decese, poate fi finalul pandemiei, transformarea in endemie si intr-o gripa sezoniera uzuala. Un fel de „apocalipsa” a pandemiei”.. Si asta e venita tocmai de la OMS !! https://m.ziuanews.ro/stiri/oms-varianta-omicron-poate-fi-apocalipsa-pandemiei-va-fi-si-ultima-doza-de-vaccin-in-mas-1567067

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger