AcasăCORONAVIRUSCOVID-19 se răspândește agresiv printre tineri. OMS: Procentul celor infectați s-a triplat

COVID-19 se răspândește agresiv printre tineri. OMS: Procentul celor infectați s-a triplat

coronavirus

Tinerii care ies în cluburi de noapte și merg la plaje provoacă o creștere în numărul cazurilor de COVID-19 în întreaga lume, procentul celor cu vârsta între 15 și 24 de ani infectați cu coronavirusul crescând de trei ori în cinci luni, a avertizat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

O analiză a OMS, citată de Reuters, asupra șase milioane de infecții confirmate între 24 februarie și 12 iulie a descoperit că numărul persoanelor cu vârsta între 15 și 24 de ani care au contractat coronavirusul a crescut de la 4,5% la 15%.

În grupa de vârstă 5-14 ani numărul persoanelor infectate a crescut de la 0,8% la 4,6% între 24 februarie și 12 iulie, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, amintind că „am spus-o și înainte și o spunem iar: tinerii nu sunt invincibili”.

Cluburile de noapte, în special, sunt „amplificatoare ale transmiterii virusului”, a adăugat oficialul OMS Maria Van Kerkhove.

Tinerii, arătați cu degetul: nu respectă regulile

În afară de Statele Unite care au cel mai mare număr de infecții la nivel mondial, unele țări europene precum Spania, Germania sau Franța dar și state din Asia ca Japonia afirmă că multe din noile infecții sunt în rândul persoanelor tinere.

„Adulții tineri tind să fie mai puțin vigilenți în ceea ce privește măștile și distanțarea socială”, afirmă Neysa Ernst, manager de secție la spitalul John Hopkins din Baltimore. „Călătoritul crește probabilitatea contractării și răspândirii COVID-19”, a mai declarat aceasta, adăugând că persoanele tinere merg la muncă, la plajă, pub sau să cumpere alimente mai des decât alte categorii.

„Tinerii ar trebui să fie în fruntea schimbării” în noile atitudini sociale induse de pandemie – distanțarea fizică, spălarea mâinilor, purtarea unei măști când distanțarea este imposibilă …”, a insistat dr.Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Creșterea numărului de cazuri, așa-zisul al doilea val al infecțiilor, a determinat unele țări să impună noi restricții de călătorie, chiar și țări lăudate la nivel mondial pentru gestionarea pandemiei, precum Vietnamul, confruntându-se cu noi focare de COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger