AcasăCORONAVIRUSTinerii răspândesc coronavirusul în Europa. Avertismentul specialiștilor OMS

Tinerii răspândesc coronavirusul în Europa. Avertismentul specialiștilor OMS

OMS

Europa înregistrează o creștere a cazurilor de COVID-19, iar la originea răspândirii coronavirusului în Europa ar sta numărul tot mai crescut de tineri infectați cu acest virus, spune Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Expertul a spus că mai multe țări din Europa au observat un număr mai mare de cazuri noi în rândul tinerilor. Pentru a stopa acest trend extrem de periculos, cei de la OMS fac un apel public pentru țările de pe continent să deschidă căi de comunicare cu aceste categorii de vârstă.

Dr. Hans Kluge adaugă că autoritățile trebuie să comunice mai bine cu membrii tineri ai societății. „Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu focare localizate și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus el, potrivit BBC. „Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a adăugat specialistul.

OMS, apel la vigilență către tineri în cazul Covid-19

În perioada verii, plajele și zonele turistice sunt înțesate de tineret. În acest sens, oficialii de la OMS consideră că e nevoie de vigilență mai mare în rândul acestei categorii.

Reprezentantul OMS spune că îi înțelege pe tinerii care „nu vor să rateze vara”, dar spune că aceștia trebuie să fie atenți. „Au o responsabilitate față de ei înșiși, față de părinții lor, de bunici și de comunitățile lor și acum știm cum să adoptăm comportamente sănătoase, deci să profităm de aceste cunoștințe”, a spus el.

Pe fondul numărului tot mai mare de cazuri noi, Italia a prelungit starea de urgență, instituită la 31 ianuarie, până la sfârșitul lunii octombrie. Și premierul britanic Boris Johnson a înăsprit măsurile anti-Covid. De asemenea, Germania a sfătuit turiștii să nu plece în vacanță în Spania, țară care înregistrează peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi. Cazurile de COVID-19 au crescut și în Belgia.

author avatar
Andreea Vlad
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger