AcasăCORONAVIRUSVeste tristă pentru toate statele lumii. OMS avertizează: „Nu există nicio soluție...

Veste tristă pentru toate statele lumii. OMS avertizează: „Nu există nicio soluție miraculoasă”

epa06747281 Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general of the World Health Organization (WHO), attends a press conference at the European headquarters of the United Nations in Geneva, Switzerland, 18 May 2018. The WHO Director-General answered questions ahead of the World Health Assembly and following the meeting of an International Health Regulations Emergency Committee on Ebola in the Democratic Republic of the Congo. EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Directorul general  al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat, luni, că nu există o „soluție miraculoasă” împotriva noului coronavirus.

În cadrul unei conferințe a Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus împreună cu Mike Ryan, care este directorul departamentului de urgențe, au susținut că până la dezvoltarea vreunui vaccin, statele din întreaga lume ar trebui să adopte cu mai multă rigoare măsuri sanitare, precum măștile de protecție, distanțarea socială, spălatul pe mâini și testarea populației.

„Mai multe vaccinuri se află acum în faza a treia a unor studii clinice și sperăm cu toții că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuși, nu există nicio soluție miraculoasă în acest moment și este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată.”, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Mai mult, directorul Organizației Mondiale a Sănătății le-a încurajat pe femeile care au devenit mame de curând să continue să își alăpteze bebelușii, chiar dacă au fost diagnosticate cu noul coronavirus, pentru că, în acest caz, beneficiile depășesc substanțial riscurile.

Rusia pregătește vaccinarea în masă

În legătură cu apariția unui vaccin anti-coronavirus, Rusia pretinde că pregătește vaccinarea în masă a populației împotriva COVID-19.

Testele clinice pentru vaccinul creat de cercetătorii din Moscova s-ar fi încheiat. Medicii și profesorii vor fi primii care vor fi imunizați, chiar de luna aceasta.

Este vorba despre același vaccin la care o știre recentă susținea că elita rusească – oameni de afaceri și politicieni – ar fi avut acces încă din luna aprilie,  din faza experimentală.

Viteza cu care Rusia anunță că a parcurs etapele ridică însă semne de întrebare privind modul în care au fost făcute testele și riscurile asumate.

Zeci de studii despre vaccinuri sunt în curs în întreaga lume și un număr mic se află în studii de eficiență la scară largă, dar majoritatea dezvoltatorilor au avertizat că mai rămâne multă muncă înainte de aprobarea vaccinurilor.

author avatar
Eli Dan Davidescu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger