Cauta

Comisia Europeană vrea să-i salveze pe anti-vaccinişti! Cu ce tratament-minune anti-Covid vine pentru ei

covid 19

Comisia Europeană vrea să-i salveze pe anti-vaccinişti! Cu ce tratament-minune anti-Covid vine pentru ei

Diriguitorii de la Bruxelles caută soluţii prin care să-i salveze pe anti-vaccinişti. Comisia Europeană susţine că a achiziţionat sotrovimab, un tratament experimental împotriva COVID.

Sotrovimab face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promițătoare anunțat de Comisie în iunie 2021 și este, în prezent, în curs de revizuire continuă de către Agenția Europeană pentru Medicamente, potrivit unui comunicat de presă al CE.

În strategia noastră de combatere a COVID-19 ne-am angajat să dispunem de cel puțin trei noi tratamente autorizate până în luna octombrie.

În prezent, încheiem un al doilea contract-cadru care le oferă pacienților tratamente cu anticorpi monoclonali. Pe lângă vaccinuri, schemele de tratament sigure și eficace vor juca un rol esențial în revenirea Europei la o nouă normalitate”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Cui îi este recomandat sotrovimab?

Sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul pacienților cu coronavirus cu simptome ușoare, care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc ridicat de a evolua către o formă severă de COVID-19.

Studiile în curs sugerează că tratamentul timpuriu poate reduce numărul de pacienți care evoluează către forme mai severe și care necesită spitalizare sau internare în unitățile de terapie intensivă.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceștia se prind de proteina spike și blochează astfel legătura virusului cu celulele umane.

Ultimele stiri

  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Exit mobile version