AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie, privilegii pentru străinii vaccinați. Măsurile intră în vigoare luni, 2...

Marea Britanie, privilegii pentru străinii vaccinați. Măsurile intră în vigoare luni, 2 august

marea britanieMarea Britanie, privilegii pentru străinii vaccinați. Măsurile intră în vigoare luni, 2 august

Marea Britanie renunță la carantină pentru toți străinii vaccinați din SUA și UE care intră în țară. Franța este singura țară din Uniunea Europeană care nu beneficiază de acest privilegiu.

Călătorii complet vaccinați împotriva Covid-19, în Uniunea Europeană (UE) sau Statele Unite, vor fi acum scutiți de carantină în Anglia, a anunțat guvernul britanic miercuri, 28 iulie. Această măsură, cerută cu ardoare de expatriați și de sectorul turistic, va intra în vigoare de luni, 2 august, a declarat Ministerul Transporturilor britanic.

Scutirea de obligaţia autoizolării pentru o perioadă de 10 zile după sosire se va aplica numai persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu un ser acceptat în UE sau SUA. Această nouă regulă privind eliminarea carantinei a fost anunţată deocamdată doar pentru Anglia, dar se aşteaptă ca şi celelalte ţări componente ale Regatului Unit (Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor) să-şi actualizeze curând politica de călătorie.

Pentru călătorii din țări clasificate „portocalii”, marea majoritate a destinațiilor turistice, inclusiv UE și Statele Unite, Regatul Unit impune o carantină de cel puțin cinci zile, precum și teste Cpvod-19. De acum înainte, Anglia va aplica aceeași măsură persoanelor vaccinate în Uniunea Europeană sau Statele Unite, pentru sosirile din toate țările de pe lista portocalie, cu excepția Franței, din cauza prezenței variantei Beta, potrivit Le Monde.

author avatar
Andreea Vlad
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger