AcasăȘTIRI EXTERNERoman Abramovici joacă mai tare decât Chelsea! Cum a reacţionat când i...

Roman Abramovici joacă mai tare decât Chelsea! Cum a reacţionat când i s-a spus „casierul lui Putin”

roman-abramoviciRoman Abramovici joacă mai tare decât Chelsea! Cum a reacţionat când i s-a spus "casierul lui Putin"

Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, campioana Europei, este unul dintre cei trei miliardari ruși care au introdus o acțiune împotriva editurii HarperCollins la Înalta Curte din Londra. Motivul? S-au simţit calomniaţi.

Miliardarul rus Roman Abramovich nu este „casierul” preşedintelui Vladimir Putin şi nici nu a cumpărat clubul de fotbal Chelsea ca vehicul pentru a corupe Occidentul, susţin apărătorii oligarhului.

Ce au scris englezii despre miliardarii ruşi?

HarperCollins Publishers Limited și jurnalista Catherine Belton au fost acționați în judecată pentru publicarea în 2020 a cărții Putin’s People: How the KGB Took Back Russia and Then Took On the West – Oamenii lui Putin: Cum a recapturat KGB-ul Rusia și pe urmă s-a întros împotriva Occidentului, care acoperă apariția regimului lui Putin și renașterea KGB. La începutul acestui an, avocații lui Abramovici au emis o declarație în care susțineau că această carte conține un “număr de afirmații false și defăimătoare”.

Cum au reacţionat cei acuzaţi?

HarperCollins a declarat că va „apăra cu fermitate această carte apreciată şi revoluţionară şi dreptul de a raporta cu privire la chestiuni de interes public considerabil”.

Belton este fostă corespondentă a Financial Times Moscova, iar acum este corespondentă specială Reuters. Autorul, care a participat la şedinţă, a refuzat să comenteze. Firma de avocatură Wiggin reprezintă HarperCollins.

Mihail Fridman și Piotr Aven, acționari la Alfa Bank, precum și Societatea pe acțiuni Rosneft Oil au depus de asemenea reclamații la Înalta Curte. Unele sunt pe numele editurii HarperCollins, în timp ce altele o numesc și pe Belton, fostă jurnalistă la Financial Times. Londra este considerată capitala mondială a proceselor de calomnie.

Harper Collins, una dintre cele mai mari edituri din lume, parte a concernului News Corp, aflat în proprietatea familiei magnatului australian Rupert Murdoch, a declarat că va “apăra cu vigoare” cartea. Procesul continuă.

author avatar
Andrei Ștefan
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger